Afgelopen donderdag had ik een intervisie bijeenkomst georganiseerd met voor mij inspirerende ondernemers. Ik wil samen creëren en mooie dingen beleven. Na een kennismakingsronde en uitwisseling van behoefte, besloten we om een opstelling te doen over mijn business en het niet goed weten welke kant op te gaan. Mensen gingen voor de volgende zaken staan: intuïtie, zelfliefde, klant, structuur en waardebepaling.

Wat ontzettend bijzonder om mijn eigen hoofd terug te zien. De persoon die intuïtie was, was in de war.  Ik zag dat deze denken en intuïtie door elkaar haalde, precies zoals ik het voel. Wat mooi om te zien dat zelfliefde zichzelf heel goed voelde, ik ben ook blij met mezelf, in de basis zit het goed. Maar mijn denken zit vaak in de weg.

Hoe kan ik meer naar mijn intuïtie luisteren?

Dat is mijn grote vraag, want ik weet als ik dat kan dan kloppen de dingen die ik doe. Het werd duidelijk dat het denken niet weg hoeft, denken kan effectief zijn. Maar uiteindelijk gaat het over voelen wat klopt.

Later, toen ik met Rosita nog even terugkeek op de opstelling, werd me duidelijk dat als ik te lang twijfel, het geen goede keuze is. Want sommige keuzes neem ik heel snel, puur op intuïtie, dan weet ik echt dat het klopt. En soms blijf ik maar twijfelen. Mijn twijfel hoeft niet weg, want soms helpt dit mij en voel ik later dat het goed de juiste keuze is. Maar als ik blijf twijfelen, dan is dit een teken voor mij.

Ik zag net het laatste filmpje van Rosita (zie hieronder) over luisteren naar je intuïtie. Super leuk, ik ga spelen met mijn intuïtie, kijken of dit me lukt.