In 2015 begon ik met podcasten, inmiddels staan er zo'n  300 podcast online die meer dan 90.000 keer zijn beluisterd Leuk om te zien hoeveel mensen het podcasten nu ontdekken en zelf ook aan de slag gaan.

Wil je ook aan de slag?

Doe mee met mijn podcast cursus;

Jouw podcast in één week online

 

Jouw podcast in 1 week online

Mijn favoriete podcasts:

 

Bob

Wat vond ik het jammer dat ik uitgeluisterd was. Audiocollectief Schik neemt me mee in het verhaal van Elisa en je wilt weten wat nou waar is en wat niet.

De 6-delige podcast Bob is het verhaal van de fragiele 84-jarige Elisa, die sinds kort alleen nog maar kan praten over haar oude jeugdliefde en het kind dat zij gedwongen heeft moeten afstaan aan een klooster. Mirke, Nele en Siona gaan op zoek naar de waarheid. Is Bob een levensgroot geheim dat ze haar hele leven met zich mee heeft gedragen, of de fantasie van een dementerende vrouw?

 

Dying for Sex

(Engels)

Ik luister meestal Nederlands, maar deze in het Engels kon ik prima volgen en is hilarisch, maar ook emotioneel en diepzinnig.

When host Nikki Boyer’s best friend Molly is diagnosed with Stage IV breast cancer, she decides to do something bold. She leaves an unhappy marriage and embarks on a series of sexual adventures to feel alive.

El Tarangu

Weer een topper van Audiocollectief Shik, je wordt telkens op een ander spoor gezet, prachtig gemaakt).

In 2003 krijgt de Vlaamse wielerheld Lucien van Impe een vreemd telefoontje. Zijn oude rivaal José Manuel Fuente is in België en wil met hem afspreken. Op zich geen ongewoon verzoek, maar er is één probleem: wielrenner Fuente is officieel al zeven jaar dood. Toch gaat Lucien op de uitnodiging in… 

Vallen en opstaan – Souad el Markhous

Als laatste een zakelijk podcast. Ik vind de hele serie inspirerend, maar het verhaal van Souad el Markhous springt er ver bovenuit. Wat een powervrouw.  Souad vertelt hoe ze als 18 jarig meisje stiekem vanuit Marokko naar Nederland vluchtte omdat ze niet mocht studeren van haar vader. Ze begon hier onderaan de ladder als schoonmaakster bij het bouwbedrijf Combi, en vertelt hoe ze uiteindelijk opklimt naar hoofd boekhouding en op spectaculaire wijze de eigenaar en directeur van datzelfde bedrijf wordt.

Vallen en opstaan is een podcast voor ondernemers en door ondernemers. Host Vincent Reinders praat met ondernemers van bekende en minder bekende bedrijven over hun ochtendrituelen, hoop en angst, succes en falen, vallen en weer opstaan.

Hieronder een overzicht van mijn podcastkanaal

Ook via Spotify en Itunes.