Wat is het lastig om mijn eigen koers te blijven varen. Mijn kritische stem komt regelmatig voorbij en vind van alles… Ik luister naar adviezen van anderen en vergeet regelmatig mijn eigen pad, dan neem ik toch weer een verkeerde afslag.

Ik luisterde deze week het liedje dat Jasper had gemaakt voor het Lekker in je Lijf evenement in 2013, ik was wederom tot tranen toe geroerd. Wat een prachtige tekst, ik voelde het lied heel erg binnen komen. Ik realiseerde me dat ik regelmatig voel dat ik niet voldoe aan de beelden van de rest. Ik doe alles net even anders en pas niet in de plaatjes van hoe de meeste mensen hun leven leven. Maar ik voel aan alles dat dit de bedoeling is.

Want vandaag zal ik staan op mijn eigen voeten

weten wat ik nodig heb voor mezelf

vandaag zal ik gaan voor mijn eigen route

mijn benen, mijn handen, mijn hart, hier voor mij

Mijn eigen route kiezen, lief zijn voor mezelf, genieten in het NU en accepteren wat IS.

Dit is wat ik mag onthouden, hoe simpel kan het zijn.