Dit was jaren geleden mijn favoriete boek, ik wist niet meer precies waar het over ging. Maar wel dat ik ontzettend moest huilen en er prachtige lessen in voor kwamen. Vandaag kwam ik de film ‘Tuesdays with Morrie‘ tegen op Youtube en ik ben gelijk gaan kijken. En die tranen kwamen weer en ik ben diep geraakt.mijn dinsdagen met morrie mitch albom

Leid ik het leven dat ik wil?

Dit is een vraag die mij de laatste tijd ook veel bezig houdt. Wat is de zin van het leven? Hoe wil ik mijn leven leven, wat wil ik doen, wat wil ik betekenen? Het leven gaat zo snel en ik wil mijn leven niet besteden aan dingen waar ik niet blij van word. Ik wil genieten en later terug kunnen kijken op een mooi en betekenisvol leven.

Leren liefde te geven en te ontvangen

Liefde wint altijd, zegt Morrie. Daar ben ik het zo mee eens. Maar ik vind het soms ook moeilijk om in liefde te blijven, om liefde te voelen, te geven en te ontvangen. Ik blijf oefenen en stel mezelf vaak de vraag ‘Wat zou liefde doen?

 

Dood eindigt een leven, niet een relatie

Deze weken wederom geconfronteerd met afscheid nemen. En op 13 April was het een jaar geleden dat mijn vader is overleden. Ik mis hem en vraag me af of hij het leven heeft geleefd wat hij wilde. Hij heeft veel gedaan en altijd heel hard gewerkt, ik weet dat hij trots was op wat hij heeft bereikt. Hij ging altijd zijn eigen weg, dat heb ik van hem. Ik doe dat ook, ook al snappen anderen (en ik zelf) er soms weinig van.

Niet meer alleen

Na deze film realiseer ik me, dat ik mag genieten. Maar ook dat ik mezelf meer mag laten zien, ook in tijden dat het moeilijk is. Hulp vragen, liefde ontvangen dat vind ik lastig. Echt aangeven wat ik nodig heb… ik wil het zo graag alleen kunnen en doen (precies als mijn vader).

 

Bekijk de hele film Tuesdays with Morrie op Youtube

Volg jij jouw VIBE?

Ergens voel ik dat ik IETS te doen heb, wat weet ik niet precies. Maar het heeft te maken met mezelf ECHT laten zien. Ik wil mensen inspireren om na te denken of ze het leven leiden wat zij willen.

Wat is het dat jij echt wilt in het leven? Hoe vind je jouw VIBE.

Maar ook hoe volg je jouw VIBE, hoe blijf je geïnspireerd.

Om vervolgens jouw VIBE in actie te zetten, laat jezelf zien met jouw passie.

En dat is precies wat ik zelf aan het doen ben.