bootcamp- ervaringDe zomer gebruik ik meestal om nieuwe plannen uit te werken en dan ga ik het liefst naar een hutje op de hei om in rust te werken. Dit jaar weer naar Drenthe, heerlijk genieten. Bij de andere kant van het meer bleek een bootcamp te worden aangeboden. Tja, ik denk er al een tijd over om dit toch een keer mee te maken. Je kunt pas oordelen als je het hebt gedaan. En nu heb ik de tijd en de mogelijkheid. Natuurlijk koos ik voor de bootcamp voor beginners.

Maandagavond om 19u begon het feest. We waren met vijf vrouwen, drie deden regelmatig mee en ik en een andere vrouw waren voor het eerst. Van een van de  ervaren vrouwen hoorde ik dat ze na de eerste keer een week spierpijn had gehad en had bedacht om NOOIT meer te gaan.

 

De oefeningen

We begonnen met het rondje inlopen, dat is nog wel te doen. Al in het op het strand wel iets zwaarder. Vervolgens buikspieroefeningen, benen, armen, eigenlijk alle spieren die je maar kan bedenken. Verschillende oefeningen deden we in tweetallen, wat het wel wat leuker maakte.

Toch blijkt het niet echt mijn ding te zijn, ik wil een bal en (doel)punten maken… Dan heb ik stuk meer plezier.

 

Achteraf

Spierpijn…Ja, dus. Natuurlijk mijn buikspieren, dat had ik wel verwacht, en mijn armspieren. Mijn benen hebben het goed gedaan, maar dat komt natuurlijk omdat ik van die sterke voetbalbenen heb :-).

Maar ik zie wel dat het een goede manier van bewegen is, alle spieren worden gebruikt en je wordt er echt fitter door.

 

Dus misschien toch nog een keer gaan…

Of misschien zelf een bootcamp opzetten, die echt voor beginners is…

 

Wat is jouw ervaring? Laat je reactie hieronder achter