Alleen met oud en nieuw LuxemburgAfgelopen zondag vertrok ik naar Luxemburg om oud en nieuw te vieren. Daar aangekomen bleek het vierpersoons hutje wel erg klein. Meer dan vier bedden konden er niet in. De volgende dag bij de receptie gevraagd of er nog een ander hutje vrij was, dat was alleen mogelijk voor 1 dag, deze dus maar geboekt. Ik weet dat ik mijn eigen ruimte nodig heb, maar had me van te voren niet gerealiseerd hoe deze vakantie eruit zou zien. Ik was meegereden, dus was afhankelijk van anderen.

De tweede dag hebben we een prachtige wandeling gemaakt, door een geweldig mooie omgeving. Dit was genieten. Al merkte ik dat ik last had van mezelf. Aan de ene kant wilde ik toegeven aan de situatie en deze accepteren. Maar aan de andere kant merkte ik dat ik dit niet kon.

met oud en nieuw alleenKeuzes worden gemaakt.

Inmiddels wist ik dat een ander meisje de dag erna naar huis zou gaan en ik kon meerijden. Ik vond het moeilijk om deze beslissing te nemen. Maar het laatste jaar heb ik geleerd dat er vanzelf een keuze wordt gemaakt. Dat het zonde is om hier teveel over na te denken, want op een gegeven moment weet je het wel.

Ook al lag ik ’s nachts maar met z’n tweeën, ik kon niet slapen. Al snel had ik besloten dat ik de volgende dag mee zou rijden naar huis. Toen ik ‘s ochtends na het douchen lichtelijk door mijn rug ging, was de keuze helemaal duidelijk.

Wat te doen met oud en nieuw?eten oud en nieuw 2015

Nu ik naar huis ging, moest ik bedenken wat ik met oud en nieuw zou gaan doen. Ik vond het zo lekker om dit geregeld te hebben. Als singel vind ik kerst en oud en nieuw maar lastig. Ik kan namelijk heel goed alleen en op mezelf zijn, maar met kerst en oud en nieuw voelt het opeens heel alleen.

Degene waar ik mee meereed was wel eens alleen geweest met oud en nieuw. Dat triggerde me, zou ik dat ook kunnen?

Alleen zijn met oud en nieuwIMG_20141231_211831

Terug thuis eerst maar eens goed slapen. Al snel had ik een aantal mogelijkheden wat ik kon gaan doen met oud en nieuw. Maar ik merkte dat ik gewoon thuis wilde zijn, ik had nog steeds last van mijn rug en ik had geen zin in contact. Nu ergens heen gaan is eigenlijk weglopen van mijn angst om me alleen te voelen.

Zoek het in jezelf

Mijn les is om alles in mezelf te zoeken en niet in de buitenwereld, niet in spullen en niet in anderen. Zo begon ik met Nooitmeeropdieet. Eten en afvallen is namelijk de oplossing buiten jezelf zoeken. Je denkt namelijk dat een slank lichaam jou gelukkig zal maken. En zo ben ik nu bezig met Lekker in je lijf. Het gaat over acceptatie van wat is. Mijn bedrijf is mijn eigen beste leerschool. Hierin past mijn uitdaging om alleen te zijn met oud en nieuw.

Hoe is dat alleen met oud en nieuw?

Inmiddels heb ik een lekkere borrel op, lekker gegeten, heerlijke koffie gehad en geniet ik van de TV draait door. Tevens kreeg verschillende reacties via de whatsapp gekregen dat het zielig is dat ik alleen ben… Maar het voelt niet zielig om gewoon te doen waar ik zin in heb. Al blijft het een uitdaging om niet mee te gaan met gedachten dat het niet ‘hoort’ om alleen te zijn of dat iedereen lekker samen is.Geweldig nieuwjaar

Daarbij besef ik maar al te goed dat er veel mensen zijn die niet bewust kiezen om alleen te zijn met oud en nieuw. In gedachten ben ik bij deze mensen en wens ik ze heel veel liefde toe voor het komend jaar.

Ik ben gezegend en dankbaar met een geweldig leven en bijzondere mensen om me heen.

Voor 2015 wens ik iedereen een geweldig jaar, vol gezondheid, liefde en met jezelf op nummer 1.