Afgelopen donderdag heb ik mijn neefje mee genomen naar de voorstelling van Guido Weijers, geen cabaret in dit geval, maar een echte masterclass over geluk.

Wat is geluk?

Dat is al een lastige vraag en heel subjectief. We kregen de vraag om ons geluk een cijfer te geven, hoe gelukkig voel je je op dit moment en hoe gelukkig ben je over je leven in het algemeen. Als mensen dat wordt gevraagd kunnen we hier wel antwoord op geven, maar om dit uit te leggen is veel lastiger.

Wat maakt gelukkig?Masterclass geluk Guido Weijers review

Geld, relatie, trouwen, kinderen? Wat maakt allemaal gelukkig. Guido liet op humoristische wijze zien wat wel en wat niet gelukkig maakt. Je kunt in ieder geval beter ervaringen kopen dan spullen.

Wat klagen wij?

Wat ontzettend veel indruk op mij maakte is dat wij als Nederland behoren tot de 5% rijkste mensen van de wereld. En dan nog kunnen wij ontzettend klagen over wat we allemaal niet hebben. Ik doe daar ook aan mee en het helpt mij om elke dag op te schrijven waar ik dankbaar voor ben, bewust te zijn van wat er allemaal WEL is.

Leef het leven wat bij jou past!

Wat mij natuurlijk aansprak is dat je jouw leven moet leven. Dus doe vooral de dingen die bij je passen en niet de dingen die in het plaatje passen of die anderen van jou verwachten. Ik geloof dat ik dat wel goed kan, al vind ik dat niet altijd makkelijk.

We streven steeds naar meer, groter en beter! Naar mijn idee gaat het hierom:

Genieten, heb plezier, leidt een zinvol leven dat bij jou past en heb lief.