Ik ben eigenlijk altijd bezig en aan het eind van de dag heb ik eigenlijk nooit gedaan wat ik had gepland of gedacht. Ik verlies me regelmatig in een taak of op het internet, bezig met allerlei interessante zaken, maar weinig focus. Ik vergeet mezelf rust te geven, even niks te doen. Ik werk regelmatig met de pomodoro techniek, waarin je 25 minuten aan 1 taak werkt en vervolgens 5 minuten pauze houdt. Die focus vind ik heerlijk, maar ik skip regelmatig die pauzes omdat ik zo lekker bezig ben.

 

Geweldige ideeën door creatieve lummeltijd

Toch realiseer ik me steeds vaker dan even rust, even uit de situatie/werk stappen veel kan opleveren. Google geeft medewerkers 20% creatieve lummeltijd, daar komen de mooiste ideeën van. En ook ik merk dat ik de beste ideeën krijg, als ik even nergens mee bezig ben. Waarom is het dan zo lastig om even pauze te nemen?

 

Ga lummelenlummelen maakt creatiever, ga lummelen

De boog kan niet altijd gespannen staan, ook je hersenen hebben tijd nodig om tot rust te komen om gedachten gewoon even te laten gaan. Dus plan je lummeltijd gewoon in, zet een aantal blokjes in je agenda, ga even naar buiten, kijk gewoon even voor je uit.

Ik ga die 5 minuten pauze bij de pomorodo techniek toch maar eens wat serieuzer nemen!

Wil je ook leren werken met de Pomodoro Techniek, doe mee met de gratis Pomodoro Week (je kunt starten wanneer jij wilt).

 

Hoe (vaak) lummel jij?