Ervaring van deelneemster Mandy over Licht over Gewicht

Ik ben erg blij dat ik jou en je  programma tegenkwam! Nu ik niet meer op dieet ben en er voorgoed mee heb afgerekend, gaat het eindelijk de goede kant op qua gewicht. Ik ben nu bestendig aan het afvallen. Het afgelopen jaar 6 kilo en het gaat steeds sneller. Mijn terugvallen blijven steeds langer uit en als ik een dip heb, ben er ik sneller uit dan in ‘t begin.

Eetverslaving voorbijvuisten gevecht

Ik heb sinds kort het gevoel dat mijn ‘eetstoornis’ of eetverslaving voorbij is. Ik denk er gewoon eigenlijk niet meer zo aan. Soms ben ik nog bang dat ‘het’ ineens terugkomt. En het verbaast me dan ook dat dat niet zo is. Dat er soms gewoon een klotemoment voorbij gaat en ik een paar dagen later weer ben afgevallen en me dan realiseer: jee, ik heb niet gevreten! Het begint normaal te worden dat ik normaal eet. De enkele keer dat ik mezelf achter een zak chips zet, heb ik er vaak al snel tabak van. En de laatste keer dat ik mezelf trakteerde op 2 snickers (had ik zin in!), had ik later maagpijn en de volgende dag migraine. Mijn behoefte aan snickers en aanverwanten is daarmee gewoon weg. Geen drama, maar gewoon voelen dat ik daar niet écht behoefte aan heb. Neem wel een stukje chocolade. Een stukje, geen halve reep. En dat is goed zo. Ik raak niet meer in paniek wanneer er geen vreetvoer in huis is of als ik me eens heb verkeken op een maaltijd en er is niet zoveel, dan merk ik dat ik met minder ook toe kan en dat een appel prima vulling is als ik honger heb.

Loslaten

Ik heb zó veel geleerd in jouw programma. Ik ben aan het loslaten op meerdere gebieden, dat is soms pijnlijk maar geeft ook ruimte. Het heeft me zo veel ruimte gegeven om echt weer te gaan léven. Dat is toch echt dankzij jouw begeleiding en de ruimte die je gaf om het elk op onze eigen manier te doen.

Dus bij deze een dikke, vette dankjewel! En alle succeswensen bij het volgen van je nieuw ingeslagen weg! Ik volg je!