Vaak wordt er gepraat over dat je dingen moet loslaten. Maar hoe doe je dat? Loslaten kan helemaal niet… Je kunt niet tegen jezelf zeggen, ik ga een situatie loslaten, of mijn angst loslaten.

 

Vast grijpen

Ik merk dat ik zelf probeer om mijn werk los te laten, om te volgen waar het heen gaat. Maar dat lukt helemaal niet, steeds weer probeer ik iets vast te grijpen, te controleren. Ik wil het anders, ik heb weer nieuwe ideeën en weet niet waar mee te starten.

 

Het leven gebeurd

Accepteren vind ik een veel fijner woord, gewoon accepteren dat dit de fase is waar ik in zit. In acceptatie kan ik veel beter voelen dat het leven gebeurd. Dat ik hier geen invloed op heb. Ik zie dat zoveel mensen de dingen anders willen dan ze zijn en dat maakt alleen maar ontevreden. Dit zie ik ook in mijn leven, ik heb ongelofelijk veel vrijheid, kan doen wat ik wil. En toch is er steeds een stem in mijn die ontevreden is, die vind dat het anders moet…

 

Negatieve gevoelens mogen er ook zijn

Ook als ik ontevreden ben, dat is dat oké. Dat is mijn grootste les, want als ik vervelende of negatieve gevoelens heb, dan wil ik deze niet hebben. Probeer ik ze te veranderen naar iets positiefs. Maar deze gevoelens mogen ook zijn.

En het blijft oefenen…