Gisteren weer voor het eerst gestart met de Vibe co-werk dag. Vorige week had ik nog geen aanmeldingen en de moed zakt me dan in de schoenen. Ik zie de potentie van deze dag en ook de deelnemers die zijn geweest zijn enthousiast. Waarom lukt het dan niet om meer ondernemende vrouwen aan te trekken?

In- en uitchecken

Voor de vakantie waren we gestart met check in en check out, een mooi start en eindpunt van deze dag. Ik had gehoord dat Gitte dit op een mooie manier kon begeleiden en we hadden afgesproken dat ze er vandaag zou zijn. Gelukkig kreeg ik op het laatste moment nog een aanmelding.

Het is precies goed zoals het is

Tijdens de prachtige check-in van Gitte voelde ik hoe ik weer in diezelfde valkuil trap. Ik denk nog steeds dat meer mensen beter is, dat ik dan meer succes heb. Terwijl ik voel dat het precies goed is zoals het nu is. We hadden tijd om stil te staan bij hoe we erbij zitten, om dingen met elkaar te delen. Wat super fijn om op deze manier te starten. Er ontstaat een verbinding, een fijne sfeer en ik voel hoe ik met meer ontspannenheid aan de slag kan.

Door de check in voel ik dat ik zelf wat meer uit de weg kan en het kan laten ontstaan. In plaats van in de controle te schieten en van alles te willen.

Ik doe veel meer dan thuis

We zijn nu bijna aan het einde van de dag en ik heb hard aan mijn taken gewerkt. Verbazingwekkend dat ik tijdens deze co-werk dag meer gestructureerd aan mijn taken kan werken, dan dat ik thuis doe. Ik houd me aan mijn planning en het voelt veel bevredigender om het ook af te krijgen. Terwijl er ook tijd over blijft voor een gesprek, hulp, lunch en gezelligheid.