Linda de Roos schreef als Intensive Care-verpleegkundige regelmatig artikelen voor het tijdschrift Vakblad ‘Critical Care. Ik ken Linda al jaren en de artikelen van haar waren één van de weinig artikelen die ik online helemaal uit las. Ze raakte me met haar verhalen, en haar schrijfstijl vond ik indrukwekkend.

Ik heb haar dus ook regelmatig aangespoord om haar boek te schrijven. Op 25 oktober 2017 kwam haar debuutroman ‘Achter de deur ben jij’ uit. Een roman over liefde, seksualiteit, zingeving en non-dualiteit.

Boekpresentatie

Linda vertelde hoe ze tot haar boek was gekomen, welke weg ze had bewandeld, dit deed ze met veel humor en met mooie muzikale ondersteuning van Lenny Kuhr.

Wij delen onze interesse in Non-dualiteit en ik vond het mooi om te horen hoe zij dit thema in haar boek terug laat komen.  Ik heb haar eind 2015 ook geïnterviewd in de serie vibe.

Vibe volgen

Je passie volgen, doen wat je leuk vindt, gaan voor wat je belangrijk vindt. Allemaal termen waar ik me zakelijk en persoonlijk mee bezig houd. Maar ik geloof ook dat het leven gewoon gebeurt, dat je helemaal niet zoveel controle hebt over je leven. Mijn leven is een stuk fijner geworden nu ik mee ga met de stroom.

Je wilt blijven lezen

Linda volgde haar vibe, maar zag ook dat het boek gewoon is ontstaan. Minder snel dan ze misschien van te voren had gedacht of gewild, maar zo gaat het leven. Dat het boek er nu is maakt haar trots en terecht. Het is een heerlijk boek dat ik in een paar dagen heb uitgelezen (deze blog liet langer op zich wachten…).

Ik ben niet de enige die zo enthousiast is. Lees ook de lovende recensie op bol.com

 

Waar zou jij spijt van krijgen als je op je sterfbed ligt?

 

Rafa Steenhouwer leidt als escortdame een enerverend maar vluchtig leven, doordrenkt van geld, mooie spullen, aandacht en seks. Tot één van haar klanten, een priester, haar die ene, allesbepalende vraag stelt.
Op dat moment ontstaan barsten in haar lege en tegelijkertijd zo volle bestaan.

‘Achter de deur ben jij’ is een roman over liefde, seksualiteit, zingeving en non-dualiteit.