In Lief dagboek lezen mensen voor uit de dagboeken die ze in hun puberteit schreven. Voor het eerst, voor een volle zaal publiek. Spannende, onthullende en gênante verhalen. Allemaal heel herkenbaar en toch verrassend.

Het deed me denken aan mijn eigen dagboeken, ik heb ze een aantal jaren geleden teruggelezen en ook wel eens een stukje gedeeld over mijn strijd met diëten. Ik schrok toen ik terug las hoe negatief ik over mijn lichaam was. Hoe vaak ik opnieuw een dieet ging volgen en hoe vaak dit weer mislukte.

Herkenbaar de teksten die worden voorgelezen in Lief dagboek, over verliefdheden en puberproblemen. Ik geloof niet dat ik deze teksten zou oplezen op nationale televisie.

Ontdekken wat ik heb geleerd

Maar mijn dagboeken lieten mij ook zien hoe ik ben veranderd, hoe veel meer ik van mezelf (en mijn lichaam) ben gaan houden. Hoe ik zekerder ben geworden, meer mijn gevoelens durf te uiten en krachtiger mijn pad ben gaan lopen. Ik ben altijd een zoeker geweest, zoekend naar beter, anders, meer. Dat zoeken heeft me ook veel gebracht en dat doe ik nog steeds. Ik vind het fijn om te leren, om nieuwe dingen te ervaren. Maar ik ben ook steeds meer gaan beseffen dat het NU is, dat zoeken oke is, maar dat het gaat om genieten in het moment.

Een dankbaarheidsdagboek

Ik schrijf mijn ervaringen niet meer in een dagboek, maar ik houd wel een dankbaarheidsdagboek bij. Elke avond schrijf ik minimaal vijf dingen op waar ik dankbaar voor ben. Alles wat je aandacht geeft groeit en ik wil aandacht geven aan het positieve, aan alle mooie dingen en ervaringen die ik heb en beleef.