http://www.br-online.de/jugend/izi/english/publication/televizion/21_2008_E/goetz_herche_body.pdfDe vakantietijd is vaak een stress periode voor mensen die worstelen met eten en gewicht. Ze zijn bang aan te komen, weten niet hoe met eten om te gaan en eten geeft vaak een negatieve bijsmaak aan de vakantie.

Zonde, want vakantie zou toch genieten moeten zijn. Ontspannen, leuke dingen doen, lekker eten en tijd voor jezelf (en je gezin/vrienden).

 

Hier een aantal tips voor een ontspannen vakantie:

 

Vakantie betekent niet losgaan met eten

Wees je bewust van jouw gedachten rondom eten op vakantie. Vind jij dat je ALLES mag eten op vakantie? Heb je gedachten zoals:

‘Ach, nu mag het wel, het is vakantie’, ‘

Of

‘Na de vakantie ga ik wel weer opletten’.

Deze gedachten zorgen er voor dat je over grenzen gaat, je eet meer dan je nodig hebt en voelt niet wanneer je genoeg hebt gehad.

 

Alles mag, maar vraag jezelf steeds af ‘heb ik hier ECHT zin in?’

Je mag namelijk wel alles eten op vakantie, maar blijf voelen of je er echt wel zin in hebt. Ik kijk zelf bij uit eten bijvoorbeeld eerst bij de toetjes, want ik houd van toetjes. Maar 9 van de 10 keer merk ik na de avondmaaltijd dat ik geen trek meer heb in een toetje. Dus neem ik niet, want een toetje smaakt veel lekkerder als ik trek hebt.

 

Bewegen op vakantie

Er zijn zoveel mogelijkheden om te bewegen op vakantie. Ga vaker fietsen, wandelen, speel en sport mee met je kinderen. Doe mee met de sportactiviteiten op de camping. Neem je hardloopschoenen/fiets mee. Doe ’s ochtends buikspieroefeningen. En met het lekkere weer ,ga zwemmen.

 

Ontspan

Vakantie is natuurlijk vooral voor de ontspanning. Doe dus vooral dingen waar jij blij van wordt. Neem de tijd en rust en GENIET.

fijne zomer

 

 

Fijne zomer