Mooie herinneringen maken, dat vind ik belangrijk in mijn leven. Gisteravond was weer zo’n mooie herinnering. Een volle zaal met mooie mensen en een enorm inspirerende avond door Tijn Touber.

De avond sloot zo mooi aan op het proces waar ik zelf in zit. Ik ben het laatste jaar uit het zoeken aan het stappen. Inmiddels heb ik ervaren dat het niet in de buitenwereld ligt, het geluk zit in mezelf.

Meditatie, Tijn Touber, afstand nemen van je gedachten, jezelf leuk vinden

 

We zoeken dus op de verkeerde plaatsen. Tijn zei gisterenavond dat het zo dichtbij is, dat we het gewoon niet zien. Het is eigenlijk heel simpel; stap uit je gedachten, je emoties en wees aanschouwer.

Rule number 6: Don’t take yourself so bloody seriously

(in mijn blog over mijn stilte retraite heb ik hier al iets over geschreven en kun je ook een filmpje zien over rule number 6)

We nemen onszelf en onze gedachten vaak heel serieus. We maken ons zorgen, piekeren, terwijl in veel gevallen de situatie toch weer anders loopt dat je had verwacht. Tijn vertelde dat een emotie 90 seconden nodig heeft om uit je lichaam te gaan, als je dus langer in een emotie blijft hangen, dan heb je er een verhaal van gemaakt.

Aan de rand van de rivier

Een mooie metafoor die Tijn vertelde was dat je in gedachten aan de rand van de oever gaat zitten. De rivier zijn je gedachten en die gaan aan je voorbij. Zodra je met jouw gedachten meegaat, dan val je in de rivier en wordt je meegesleept. Als dat gebeurt, hoef je alleen maar weer aan de kant te gaan zitten. Zonder oordeel, gewoon weer kijken naar jouw gedachten.

VervolgTijn Touber en Angele Bakker

Ik heb met Tijn Touber afgesproken dat hij snel weer een keertje komt voor een workshop.

Wil je op de hoogte blijven, vind de facebookpagina leuk en je bent als eerste op de hoogte van de nieuwe masterclass.