Door Hermina de Vries – www.wondervol.nl

‘Na een prachtig theaterstuk zat ik met een man, die ook alleen naar de voorstelling was geweest, op een terrasje nog even wat na te praten over het spel en over het verhaal.

Het was gezellig. Het was echt vermakelijk en naar mijn mening volkomen onschuldig, althans van mijn kant. Heerlijk. Een gewoon gesprek zonder seksuele lading. Dat het nog kon. Flirten? Niets van dat alles. Sterker nog, ik dacht bijna zeker te weten dat hij veel meer van de herenliefde was. Nou ja, hoe dan ook, we hadden het knus. Echt zo’n avond waarvan je zegt: ‘Hè, lekker, wat is het leven toch mooi en wat zijn mensen toch bijzonder.’

Hij stond op, maakte een zwaaibeweging met zijn hand en zei: ‘Nou ik ga maar. Echt schat, twintig tot dertig kilo minder en je zou een droomvrouw zijn, dan zou ik er serieus wel over denken om een nachtje met je te spelen en spannende dingen met je te doen. Toch leuk je te ontmoeten. Nou dahag.’

Niet mijn woorden, maar die van Larissa Verhoeff in haar boek Vette Pech. Ze beschrijft een moment in haar leven dat ze werd geconfronteerd met haar overgewicht.

Totdat ik begon met deze blog was mijn gewicht een onderwerp waar ik met niemand over sprak. Behalve dan op de dieetclubjes die ik de jaren ervoor had bezocht. Nu mensen in mijn omgeving weten dat ik deze blog schrijf, heb ik al heel wat bodytalk gehad.

larissaIk weet nu dat het gewicht iets is dat bijna iedereen voortdurend bezighoudt. Dik worden is een grote angst voor veel (dunne) mensen. Mannen die zich ‘s ochtends en ‘s avonds wegen en op de wijzer van de weegschaal hun inname van colalight op afstemmen.

Van wondervolle vrouwen weet ik dat ze vroeger gepest zijn om hun uiterlijk en dat voor veel vrouwen de mate van zelfvertrouwen gekoppeld is aan de hoeveelheid kilo’s.

Vette Pech is het verhaal van een slimme vrouw die haar verdriet en frustratie wegeet en steeds dikker wordt. En hoe het is om dik te zijn. Heel herkenbaar dus! Van diëten moet Larissa niets hebben. Met behulp van een trainer en gezond eten is ze inmiddels al heel veel afgevallen.

Larissa Vehoeff is Columniste Vriendin en inmiddels is haar nieuwe boek Dikke Pret uit.

 

Ze komt spreken op het Lekker In je lijF Evenement 2013:

Afvallen. Zo nu en dan steekt er één of ander hip dieet de kop op, waar iedereen achteraan rent en het lijkt even te mooi om waar te zijn, maar binnen een paar maanden is iedereen weer terug bij af. Of erger. Ik wil niet de weg op van de teleurstellingen. Ik wil mijn reis naar mijn eigen lijf op een positieve manier beginnen en ik wil op een gezonde manier op mijn einddoel aankomen. Dat wil ik. Dat moet toch mogelijk zijn? Dat is het ook. Reis een stukje met me mee!

 

Bestel de boeken van Larissa via Bol.com:

Larissa Verhoeff – Vette Pech

Larissa Verhoeff – Dikke Pret