Via facebook kwam het bericht voorbij van de 10-jarige Mohammed Mkadmi uit Leiden. Hij zat met de vraag of hij wel journalist kon worden, omdat hij Marokkaans is. Zijn vraag raakte me, dit is waar volgens mij veel Marokkaanse kinderen mee zitten, maar ook in de praktijk tegenaan lopen. Vraag jij jezelf eens af:
Hoe kijk ik echt naar de Marokkaanse jongeren?
Veel mensen zeggen geen vooroordelen te hebben, maar in de praktijk blijkt dat anders te zijn. Volgens mij is het nog steeds zo dat buitenlandse jongeren minder kansen krijgen en harder moeten werken om een baan te krijgen. Ze moeten zichzelf steeds weer bewijzen dat ze ‘goed’ zijn.

Positieve reacties

Mooi hoe Mohammed zijn twijfel heeft laten zien, hij is overstelpt met positieve reacties, waardoor hij nu het vertrouwen heeft dat hij zijn droom waar kan maken. Een mooi voorbeeld voor andere buitenlandse kinderen. Ik hoop dat hiermee dat het beeld van buitenlandse kinderen en jongeren positief veranderd. Het is hoog tijd dat elk kind dezelfde kansen krijgt.

Documentaire als lesmateriaal

Mohammed gaat een documentaire maken van z’n interviews maken. Daarvoor wil hij nog meer succesvolle Marokkanen interviewen. Z’n documentaire zal gebruikt gaan worden als lesmateriaal voor scholen.