Koffietijd gaat ook mensen begeleiden met overgewicht. Uit vele aanmeldingen zijn vrouwen gekozen die onder begeleiding gaan afvallen. Met verbazing zag ik dat deze begeleiding onder meer bestaat uit maaltijdvervangers. Wat kan ik mij hier kwaad over maken: er wordt wederom gekozen voor een korte termijnoplossing. Even snel scoren met afvallen en daarna mogen deze mensen zelf onderzoeken hoe ze de kilo’s eraf houden.

Koffietijd wordt gesponsord door Powerslim

Toen de reclame begon, begreep ik het: Powerslim sponsort Koffietijd. Natuurlijk met de voorwaarde dat er een item over afvallen met Powerslim in voorkomt. Tja, daar kan ik als kleine ondernemer niet tegenop. In mijn praktijk begeleid ik mensen die alle diëten al hebben geprobeerd, waaronder ook altijd maaltijdvervangers. Uiteindelijk zijn ze er allemaal alleen maar dikker door geworden.

Een maaltijdvervanger verleert je om gewoon te eten, te genieten en te voelen wanneer je genoeg hebt gehad. Wanneer je stopt met maaltijdvervangers, is de neiging om teveel te gaan eten erg groot. Wat maakt dat de verloren kilo’s er zo weer bij zitten.

De vraag die mij al jaren bezighoudt; ‘Hoe krijgen we Nederland Dieet Vrij?’. Om hier een antwoord op te vinden, organiseerde ik op donderdagavond 23 mei een avond waar inspirerende sprekers komen vertellen hoe zij denken dat het verder moet met afvallend Nederland. Klik hier voor een terugblik.