Deze week in het zwembad realiseerde ik me dat een kleine beweging het hele water in beweging brengt.

water in beweging, acceptatie, leven in het nu

Het water was in beweging, ook al deed ik niet veel. Een mooie metafoor voor mijn leven. Het hoeft niet groots te zijn wat ik doe, een kleine beweging kan al veel in gang zetten. Zo ben ik ooit begonnen met Nooitmeeropdieet, ik had een missie ‘Nederland dieetvrij’ maken. Dit was misschien wat teveel gevraagd. Maar ik zie wel een enorme tendens in het stoppen met diëten. Dus misschien is er wel wat veranderd.

Wat is echt belangrijk?

Dat is wat ik wilde, mensen wakker maken, laten zien en ervaren dat diëten niet werken. En dat eten niet het probleem was. Zodat ze zich realiseren wat echt belangrijk is in hun leven. En ik ontdekte vorige week dat ik nog steeds mensen wakker wil maken. Over hoe het leven makkelijker kan, hoe je meer kunt genieten, effectiever je tijd en geld besteden. En uiteindelijk over acceptatie van alles wat NU er is.

Acceptatie in het NU

Ik kan zelf steeds beter voelen dat het leven gebeurd en dat ik echt niet zoveel controle heb als ik zou willen. Maar het geeft ook rust, het is precies goed zoals het is.

Dus ook de periode van niet weten, rust, onrust, ontevredenheid en vrijheid is nodig. Ik voel dat er langzaam weer energie komt. Ik heb weer zin dingen te doen, er komen mooie mensen op mijn pad waar ik dingen samen mee ga doen.  Ik voel dat er weer wat gaat gebeuren.

Zoeken naar de vormzoeken-naar-de-vorm

Soms wil ik toch weer sneller, zoek ik naar hoe het eruit moet gaat zien, wat de vorm wordt. Mijn uitdaging is om dit los te laten en me bezig te houden met alles waar ik blij van word. De vragen die ik mezelf hier steeds bij stel:

  • Krijg ik er energie van?
  • Wat zou liefde doen?

En ik weet… een kleine beweging kan grote gevolgen hebben, dus wie weet wat er gaan gebeuren…