Het is even stil geweest en dat is niet voor niks. Ik merkte dat ik niet langer wil strijden tegen diëten en alle andere ‘nieuwe afvalmethodes’. Want diëten en afvallen zijn het probleem niet. In mijn e-cursus gaat het inmiddels niet meer over eten, maar over goed naar jezelf luisteren, lief voor jezelf zijn, dingen doen waar jij blij van wordt.

Maar wat dan?

Ik heb mezelf de tijd gegeven om te voelen welke kant ik op wil. Afgelopen weken heb ik veel hulp gezocht en langzaam begint mijn nieuwe pad zich te ontvouwen. Dat pad gaat misschien niet eens zoveel afwijken, maar het is tijd voor nieuwe stappen.

Wat is succes?Eckhart-Tolle-

De afgelopen jaren heb ik veel marketingcursussen gedaan. Deze cursussen waren allemaal gericht op geld verdienen. Hier was ik tot nu toe nog niet zo goed in, wat ervoor zorgde dat ik vaak ontevreden was. Maar wat is succes hebben? Gaat dit om geld verdienen of om dat doen waar je hart ligt? De laatste tijd ervaar ik steeds meer dat ik wil doen waar ik blij van word. Natuurlijk is het prettig om voldoende geld te hebben, maar ik geloof dat dit vanzelf komt als ik dát doe waar mijn passie ligt. Mijn probleem was vaak dat ik nooit tevreden was, ik wilde altijd meer.

Rijk en slank

Bij een marketingweekend waar succesvolle zakenmensen hun verhaal vertelden en hun product verkochten zag ik opeens het verband. De hele zaal zat vol met mensen die dachten en hoopten dat hun leven beter werd als ze rijk waren.

En ik werk met mensen die hetzelfde hopen en denken als ze slank zijn. Iets wat ik natuurlijk zelf herken, inmiddels hoef ik niet meer slank te zijn, maar ik heb het inmiddels vervangen door rijk te moeten zijn..

Het leven gaat precies zoals het moet

Ik voel inmiddels dat het leven precies gaat zoals het moet gaan en dit geeft enorme rust. Ik kan en mag de tijd nemen om te denken en te voelen, te overleggen, te brainstormen en hulp te vragen. Wauw, wat gebeuren er dan mooie dingen.

 

Dank aan Rosita Belkadi voor de inzichtgevende reading,  Annemieke van der Mooren voor de prachtige opstelling en Tijn Touber voor wederom een inspirerende workshop en alle andere mensen met wie ik heb gesproken.

 

En dank aan Hermina de Vries van Wondervol, want het is mij duidelijk dat ons pad nu samenkomt en we mooie dingen gaan beleven.

Waar het heen gaat is nog een verrassing en dat is helemaal goed. Ik heb er enorm veel zin in.

 

Wil je weten wat we gaan doen?

 

Heb jij een vraag?

Wil jij dat we een bepaald onderwerp bespreken?

Reageer hieronder!