Ik houd wel van een gokje, zoals velen van jullie wel weten. Bingo is mijn favoriete gokspel. De spanning van nog maar een paar nummers en het gevoel als je gewonnen hebt, heerlijk.

Confronterend vond ik het om te lezen dat je mobiel eigenlijk net een gokmachine is. Want elke keer als je op je mobiel kijkt, hoop je op een beloning. Een berichtje, een like, een reactie of wat dan ook.

Mobiele telefoon is gokmachine

Bij gokautomaten praten ze over de hypnoseachtige staat waarin gokkers alles om zich heen vergeten. In de gokmachine zone gaat het niet meer om winnen maar om het gevoel. Het is een ritme, om in deze zone te komen, heb je dus niet eens een echte beloning nodig, het vooruitzicht van een variabele beloning is al genoeg.

 

Hoe vaak vergeet jij de wereld om je heen als je op je mobiel kijkt?

Vergelijk dit eens met hoe jij je mobiel gebruikt. Ik herken die zone wel, dat ze even iets checkt op je mobiel en vervolgens van alles bekijkt/zoekt/reageert. Ik ben dan vaak vergeten wat ik ook al weer wilde opzoeken. Ik ben dan even alles om me heen vergeten.

Soms is dat lekker, maar vaak vind ik dat ik teveel tijd aan mijn mobiel besteed. Het is een onderwerp wat me interesseert. Hoe besteed ik mijn tijd en aan welke dingen. Ik vind tijd een schaars goed, het is iets wat niet meer terug komt. Dus probeer ik mijn tijd op een fijne/leuke en prettige manier te besteden.

Mobiel-afkick-programma

De laatste maanden doe ik vooral dingen die ik leuk vind, waar ik blij van wordt. Ik volg mijn VIBE. Misschien wordt het tijd om mijn mobiel gebruik wat te verminderen. Ik zie dat dit een probleem is waar veel mensen mee worstelen. Ik ben nu zelf veel aan het lezen over deze ‘nieuwe’ verslaving. Een onderwerp wat me blijft boeien, ik zie namelijk veel overeenkomsten met eetverslaving. Dus wie weet binnenkort een mobiel-afkick-programma.

Ben benieuwd hoe jij met jouw mobiel omgaat! Zie jij het verslavende element? Zou jij liever wat minder op je mobiel kijken?

Challenge Afkicken van je smartphone

Doe mee met de

GRATIS

Challenge

Afkicken van je smartphone