Na 50 interviews heb ik mooie tips gehoord over hoe je om kunt gaan met de crisis. Hieronder alle tips en inspiratie uit alle 50 interviews.

Luister hier alle afleveringen:

Hearthis (podcast)

Spotify (podcast)

Itunes (podcast)

Wil je ook leren podcasten?

Inclusief coaching

coaching

Alle tips om goed om te gaan met de corona crisis?

Klik op de naam voor de spotify aflevering of luister via Hearthis of Itunes.

Rosita Belkadi

We zijn nog aan het roeien met de riemen die we hadden. Er is iets veranderd ga roeien met andere riemen. Wat vind je leuk, waar word je blij van, waar zit energie op? Vraag hulp, maar ga niet paniekvoetballen. Doe wat klopt bij jou.

 

Tianne van Woudenberg

Voel wat klopt, wees ontspannend ook naar je kinderen, geniet van samen zijn. Blijf uit de ratrace en ga er nooit meer terug in.

 

Marlies Martens

Bespreek samen met je gezin, hoe willen we terugkijken op deze periode. Neem tijd voor jezelf, blijf bewegen, doe dingen waar je blij van wordt en inspiratie van krijgt.

Blijf elkaar serieus nemen, elkaar horen, ook als je zeker weet dat je gelijk hebt.

 

Michiel Rozendal

We doen het samen, samen maken we het mooi/beter. We hebben allemaal de verantwoordelijk, laten we die ook nemen. Hopelijk is er een bewustzijn gecreëerd.

 

Gitte Briffa

Deze tijd is volgens mij een periode om uit te ademen, te mogen loslaten, te mogen steunen op, te mogen niksen.

 

Hermina de Vries

Zorg goed voor jezelf en richt je op het positieve.

 

Marja Godvliet

Dichter bij huis blijven. Letterlijk en figuurlijk. Nu en straks. Voelen, Luisteren en daarna Handelen.

 

Erik Kuperus

Nieuwe mogelijkheden, creëren, zien van kansen, in het nu is alles goed.

 

Marjolein Hovius

Kleine moeite groot plezier. Doe wat je goed kan en leuk vindt.

 

Cat Colnot

Deel je goud, wees selectief waar je jouw tijd aan besteed. Kijk naar wat er wel is, naar alle rijkdom die er al is. Denk in mogelijkheden.

 

Patrick Kicken

Blijf geven, durf uit te proberen, om te denken. Denk vanuit de klant, creëer je eigen plek/ruimte.

 

Edwin Murre

Tijd voor nieuwe kansen, Hoop dat we niet op dezelfde manier door gaat. Meer bewust worden waar we mee bezig zijn, ruil diensten, kleine gemeenschappen. Nadenken over technologie en menselijke maat. Beseffen hoe belangrijk we voor elkaar zijn, hoe we elkaar kunnen steunen en dienen.

 

Kim van den Berg

Realiseer je wat echt belangrijk is en besteed tijd aan de mensen die jij belangrijk vindt.

 

Jan Henk Bouman

Vissen hebben geen idee dat ze in het water zwemmen, haal je ze eruit dan gaan ze nood. Vissen hebben water nodig, wij hebben ook zuurstof nodig, maar wij kunnen er even uitstappen en kijken naar onszelf. Kijken of jij je leven invult zoals je wilt. Bekijk wat de volgende stap is voor jezelf, de ander en de wereld.

 

Sonya Richardson

Blijf niet volharden in wat je altijd deed, dan ga je kopje onder. Wees wendbaar en flexibel. Werk je met mensen, neem ze mee en heb contact en laat je informeren bij het nemen van beslissingen. Wees wat moediger om ook iets te proberen. Experimenteer.

 

Erik Smithuis

Blijf in vertrouwen, je kunt veel vermeerderen in je leven, maar niet je tijd. Wees bewust waar je je tijd aan besteed en waar je je tijd aan WIL besteden.

 

Linda de Roos

Houd het hoofd koel en het hart warm. Blijf ademen, Dit gaat ook weer voorbij.  Blijf vertrouwen op het stroom van het leven. Houd de rust, alles komt en gaat.

 

Anuschka Franken

Als je stopt met het krampachtig nastreven van  waar je naar toe wil dan krijgt alles om je heen de kans om naar jou toe te komen. Vertrouwen hebben en ogen open, er is altijd wel iets moois of goed

 

Peter Ros

Tijd om naar binnen te gaan, voelen waarom je ondernemer bent geworden. Ga daar naar terug en bekijk of het business model waar je nu in zit nog bij je past. Stop niet teveel energie in de negativiteit en de oneerlijkheid van de situatie.

 

Harry Gras

Maak het simpeler om elkaar te ondersteunen. Verzwelg niet in deze crisis, doe mooie dingen. Oprechte aandacht, humor, trots zijn op mensen, moed om te leven in deze tijd met je beperkingen. Tel je zegeningen.

 

Nienke Bouman

Er is altijd een weg, je moet ‘m wel zelf inslaan. Het gaat niet vanzelf, het komt niet aanwaaien. Maar die weg is er altijd, dus vindt ‘m ook.

 

Marjon Bouman

Adem in, adem uit, flexibel en vertrouwen. Het is NU.

 

Fiene van Loock

Sta jezelf toe dat alles er mag zijn, je mag alles voelen. De mooie en minder mooie kanten zijn er tegelijkertijd. Daarbij maakt dit meer ruimte voor jezelf en voor anderen. Beweeg mee. Stel jezelf en anderen de vraag ‘wat heb ik nu nodig, waar heb ik nu echt behoefte aan, wat helpt mij?’

 

Elise de Bres

Ga terug naar jezelf, wat is echt belangrijk voor jezelf, heb vertrouwen en ga daar voor staan.

 

Carla Pleijers

Durf bij jezelf te blijven en vanuit jezelf keuzes te maken. Niet omdat anderen iets verwachten, kies vanuit jezelf. Creëer de mogelijkheden die bij jou passen.

 

Sylvia Klijs

Sta even stil bij jezelf. Maak pas op de plaats, kijk eens naar wat je echt wilt en echt leuk vindt. Het is niet zo vanzelfsprekend. Neem dingen en mensen niet zo vanzelfsprekend.

 

Erwin Klappe

Ga terug naar 3 basisbehoeften en geef hier aandacht aan. Autonomie, houdt beslisruimte voor jezelf. Verbinding, bleef verbonden met anderen. Competentie, hoe kun je blijven leren? 

En toen ging ik met mijn camper op pad –

Vibe in Crisis on tour

Leren podcasten on tour

Mandy van Gooije

Steek je hand uit naar iemand, dat kan ook online. Zoek steun bij elkaar, zoek elkaar op, weet dat je niet alleen bent.

 

Angele Bakker

Begrip voor elkaar, verbind je met een ander en kijk eens verder dan je eigen mening.

 

Jet Brinkman

Probeer er het beste van te maken, kijk niet naar wat allemaal niet meer kan. Hoe kun je ervoor zorgen dat het nieuwe normaal passend is bij jezelf. Accepteer zoals het nu is.

 

Maureen van Abeelen

Voel goed wat je nodig hebt en zorg dat je aan deze behoefte voldoet. Zorg dat je er gezond in blijft. Als je goed voelt, dan weet je het wel. Als je het niet weet, ga maar gewoon iets doen, dan voel je wel of het klopt.

 

Daan van Kampen

Ben je bewust van de collectieve wijsheid. Ieder van ons heeft een stukje van de puzzel in handen. Je hebt een eigen kijk op de wereld, ga in gesprek met elkaar en luister naar de ander. We hebben elkaar nodig.

 

Vibe JUNIOR

Bente – Blijf leuke dingen doen en let op de 1,5 meter.

Lenn – Blijf lekker spelen met elkaar. Niet denken het is saai, gewoon leuk maken.

Thomas – Houd 1,5 meter en nies in je elleboog.

Jula en Nikki – Let op je kinderen, blijf opletten.

Jascha, Zoë, Mees, Fay – Fijn als de 1,5 meter afstand voorbij is en je weer mag knuffelen.

Evi, Amelie – Jammer om thuis te moeten werken. Hopelijk is die 1,5 meter afstand snel voorbij.

 

Nick van Breda

Eigen werkplek, zorg dat je fijn kan werken thuis. Maak je omgeving zo creatief mogelijk, zodat je je werk op een leuke manier kan doen. Zorg voor ander, kijk of je kan helpen. Respecteer elkaar in elkaars wensen.

 

Ingrid Pouw

Wees lief voor elkaar, kijk naar elkaar om. Naastenliefde, zorg voor elkaar.

 

Stella van Gent

Herinner je goed hoe mooi de blauwe lucht was! Deze crisis is voor ons allemaal een boeiende tijd, kijk hoe je je leven wilt Volg je hart, ga niet zoveel vliegen. Wees moedig en volg je je gevoel.

 

Anke van der Wijk / Mike Verbruggen

Waarom doe je wat je doet en met wie. Vriendschappen zijn belangrijker geworden. Besef hoe belangrijk contact is en houd contact op wat voor manier dan ook.

Ontmoet elkaar online. Kijk eens naar roooom.io.

 

Cindy Lou Roxanne Monsanto / Marian Bakker / Marian Tappel / Cora Bakker

Meer bewuster zijn van het leven, zorg dat het goed gaat met jou, zorg goed voor jezelf. Respect en liefde naar jezelf. Iets meer tolerantie, blijf zelf ook tolerant. Blijf met elkaar in gesprek. Aandacht voor elkaar, vraag aan elkaar.

 

Marten Imelman

Verduurzamen is een mindset. Denk na over de aarde, waarom doen we de dingen zoals we ze doen? Wat blijven we hetzelfde doen, is er niet een betere manier?

 

Robbie de Jong en Lizeth Koerselman

Denk na voor jezelf, hoe je kijkt naar de wereld, loop niet iedereen achterna.

 

John en Ageeth Braas

Geniet van het leven, het duurt maar even. Geniet van wat er nu kan. Neem je rust, deel je leven in zoals het bij jou past.

 

Sabine de Bruijn

Deel jouw verhaal met anderen, deel wat Corona met jou doet. Leven en laten, laten we elkaar wat meer respecteren en luisteren.

 

Wilke Moerman

Zorg een beetje meer voor elkaar. Ga meer spelen, kijk wat mogelijk is. Ga anders met elkaar op, wees creatief. Wees bewust van de aarde, laten we hier wat beter mee omgaan. 

 

Weer thuis…

 

 

Anita Verbeek

Zeg vooral wanneer het goed gaat! Richt je niet steeds op wat beter moet.

 

Areke van Gent

Wees aardig voor elkaar, blijf knuffelen als het kan. Blijf in contact, wees niet te bang, leef niet in angst.

 

Lex Huppe

Denk meer aan jezelf, wees liever voor jezelf, daar ligt de bron van alles.

 

Winny Bos

Geloof in je eigen kracht en kunnen. Je kunt zoveel meer dan je denkt. Onzekerheid en twijfel mag er zijn, maar we zijn als individu zo krachtig. Voel het vlammetje in jezelf en ga ervoor. Zoek mensen die je kunnen steunen, ga het creëren. Je kan met niks beginnen.

 

Madelon Dik

Wat je wilt bereiken, de sleutel ben jij. Durf te gaan voor persoonlijke groei. Meer naar je gevoel luisteren, durf te veranderen. Durf te falen, durf hulp te vragen, het mogen kleine stappen zijn.