hoofd versus voelen kritisch, gevoelIn mijn hoofd vind ik de oplossingen niet, mijn hoofd is creatief en kritisch. Mijn hoofd twijfelt ook heel veel. Mijn hoofd is functioneel, maar als het gaat om wat ik echt wil, wat ik belangrijk vind, wat past bij mij, dan is het mijn gevoel dat de juiste antwoorden heeft.

 

Meer luisteren naar mijn gevoel

Maar hoe doe ik dat dan? Hoe kan ik beter luisteren naar mijn gevoel? Het eerste dat in me opkomt is rust en stilte. Als ik de tijd neem om even stil te zijn, die tijd neem ik zelden, dan komen de echte antwoorden.

Mediteren helpt mij, vooral visualisaties vind ik prettig. Dan word ik meegenomen naar een plek of een persoon en komen er als vanzelf antwoorden in me op.

Bijvoorbeeld in een visualisatie advies vragen aan een ander persoon brengt mij altijd mooie antwoorden. De antwoorden liggen dus gewoon in mezelf, ik hoef er alleen maar contact mee te maken.

 

Voelen wat wil ER, in plaats van wat wil IK.

Mijn IK even uitzetten en voelen wat er echt wil plaatsvinden. Mijn IK is in dit geval mijn hoofd, dus even los van meningen, overtuigingen, overdenkingen en die kritische stem. Alleen maar open voelen wat er is en wat er wil ontstaan.

De uitdaging voor mij is vooral tijd te nemen om stil te zijn.

 

Hoe voel jij wat ER wil?