Ik betrap mezelf er regelmatig op dat ik veel langer op mijn smartphone zit dan ik wilde. Ik ga niet zonder telefoon de deur uit en ik check veel te vaak of er nog berichtjes zijn.

Dus tijd om mijn gebruik eens onder de loep te nemen. Want:

verandering begint bij bewustwording!

 

Mijn gebruik 2017

Vorig jaar zat ik gemiddeld op een kleine 2 uur per dag. Ik gebruik mijn telefoon ook regelmatig als navigatie ,dus deze tijd zou ik eraf kunnen trekken. Maar aan de andere kant gebruik ik tegenwoordig regelmatig Whatsapp op mijn computer, dus deze tijd mag ik er weer bij tellen.

Mijn gebruik 2018

Sinds ik de Challenge Afkicken van je smartphone aan het ontwikkelen ben, kom ik af en toe nog boven een uur per dag, maar meestal zit ik eronder. Mijn smartphone gebruik is dus gehalveerd, hier ben ik super blij mee. Ik merk vooral in mijn werk dat ik meer focus heb en geconcentreerder kan werken. Heerlijk!

App usage trackers

Space

Space break free (of IOS) helpt jou met jouw smartphone life balance. Het helpt je met het doorbreken van jouw smartphone verslaving.

Het wordt tijd om jezelf af en toe te ontkoppelen van je smartphone en te genieten van je leven. Gebruik je smartphone waarvoor deze bedoeld is.

Je kunt een melding inschakelen als je meer dan een aantal uur je smartphone gebruikt. En een melding als je een bepaalde hoeveelheid keren je scherm ontgrendeld hebt.  

Quality time

QualityTime houdt de hele dag bij hoe vaak je je smartphone ontgrendeld en welke apps je het meest gebruikt.  Je ziet hoeveel minuten/uren je jouw smartphone dagelijks gebruikt en welke apps je het meeste gebruikt.

Je kunt een melding inschakelen als je meer dan een aantal uur je smartphone gebruikt. En een melding als je een bepaalde hoeveelheid keren je scherm ontgrendeld hebt. 

Focustrack.in

Focustrack.in is een simpele app die doet wat ie moet doen. Je ziet je verbruik per dag, week of maand. Lukt me niet om bepaalde apps uit te schakelen.

Overige App trackers

App Usage Tracker houdt bij hoeveel minuten je besteed op je smartphone. Ik vind deze app niet accuraat, mijn verbruik is veel minder dan in de realiteit. Ik ga deze app verwijderen van mijn telefoon.

Rescue Time ook deze app lijkt niet de goede informatie te verstrekken. Dus ook verwijderd van mijn telefoon.

Moment is een IOS app, dus gebruik ik niet, maar lees ik goede ervaingen over.

Welke app gebruik jij? Hoe zorg jij dat je jouw smartphone minder gebruikt?

Leuk als je reageert!