In de serie Mijn weg

Een tijdje geleden schreven ik dit: ik weet het niet meer

Mag ik het gewoon even niet meer weten… niet weten welke kant ik op zal gaan. Wat te doen en waar afscheid van te nemen?

Inmiddels is het me duidelijk dat er wat moet veranderen en ook dat ik hier even de tijd voor moet nemen. Maar hoe moeilijk is dat… ik ben ongeduldig, wil aan het werk. Maar weet niet waar te beginnen en waarmee. Dus komt er weinig tot niks uit mijn handen de laatste tijd, ik vind dat ik mijn tijd verdoe… Zonde want tijd is kostbaar.

Hard werken?

Maar is hard werken dan de oplossing? Ik zie bij mensen die succes hebben ook ontevredenheid, zij willen ook steeds meer of beter. En hard werken aan de verkeerde dingen zet sowieso geen zoden aan de dijk.

Ik voel aan alles dat ik even rust moet nemen, dat vanzelf duidelijk wordt wat me staat te doen. Maar ik wil me nuttig maken, zinvol bezig zijn. Merk dat ik in een soort tweestrijd zit.

Je weet zelf precies wat je nodig hebt.

Ik zeg regelmatig tegen mijn deelnemers dat ze zelf precies weten wat ze nodig hebben. Maar voor mezelf is dat vaak lastiger… Want weet ik ook wat ik nodig heb? Goed luisteren naar mezelf en hier de tijd voor nemen, dat is voor mij de essentie. Want als ik stil ben en echt naar mezelf luister, dan komt er altijd een antwoord.

Ik ben begonnen met mijn artikelen die ik eerder heb geschreven te delen. Ik vind het spannend, want hiermee geef ik mezelf bloot. Maar ook dit hoort bij mijn nieuwe weg. De komende tijd zul je dus mijn ervaringen lezen over de tijd nemen, mijn worsteling, mijn keuzes en wat ik heb geleerd.

Ik zou het leuk vinden als je reageert!