In mijn vorige artikel ‘Wat te doen als ik het niet meer weet’ schreef ik over de reading die ik bij Carla heb gekregen. In dit artikel het vervolg.

 

Over voeding

Al snel in de reading zei Carla ‘ik wil praten over voeding’, daar moest ik erg om lachen. Het zal toch niet zo zijn dat ze zegt dat ik weer verder moet gaan met Nooitmeeropdieet J. Maar als snel werd duidelijk dat het ging om mezelf voeden, over dat als ik ergens passie voor voel, ik me er helemaal in kan storten. Ik ben altijd in galop. Ik ren mezelf dus regelmatig voorbij, mijn dag is altijd te kort Maar ik ben ook in staat mezelf terug te fluiten. Vaak wel iets te laat, maar ik doe het wel.

 

Naar mijn gevoel luisteren

Carla gaf aan dat ik heel goed naar mijn gevoel kan luisteren. Ik geloof dat dit waar is en toch vind ik dit altijd moeilijk. Ik weet diep van binnen dat ik een gevoelsmens ben, dat ik diep van binnen wel weet wat er nodig is. Maar ik schiet vaak in mijn doe modus en ga voorbij aan mijn gevoel. Een grote valkuil, waar ik steeds opnieuw weer in val… heel irritant…

 

Op mijn pad blijvenDans het pad van jouw leven

‘Weet dat het pad waar ik op loop een mooi geplaveid pad is, ga niet iets zoeken wat je niet nodig hebt, blijf bij de eigen dans van jouw leven’. Deze zin raakte me, ik laat me regelmatig van mijn pad trekken, door meningen en opmerkingen van anderen of door overtuigingen van mezelf. Het kost tijd en moeite om op mijn eigen pad te blijven.

 

Mijn energie volgen

Mijn energie is heel bewegend. Plezier, humor en sportiviteit zijn heel belangrijk voor mij, mijn dans van het leven is zo divers. Het is belangrijk om van elke stap te genieten. Ik ben hierin soms te ongeduldig. Het gaat om acceptatie, loslaten en rusten in wat is.

Deze afsluiting van de reading is precies wat klopt. De dans van het leven leven, genieten van mijn weg en alles wat er in verschijnt.

Rusten in wat is!

Dat is de grote uitdaging! Ik vind het soms niet makkelijk, maar ik zie dat ik steeds dichter bij mezelf kom, meer naar mezelf kan luisteren en hier sterker in wordt.

Ben benieuwd hoe jij dit doet. Hoe leef jij de dans van het leven?