Toen ik puber was, dacht ik dat als ik af zou vallen, ik gelukkig zou worden. Ik voelde me onaantrekkelijk en dacht door af te vallen dat dit gevoel weg zou gaan. Dat bleek niet zo te zijn.
Als puber probeerde ik me zekerder te voelen door alcohol te drinken, dat werd ik vrijer en vond ik mezelf een leuker persoon. Maar ook dat bleek geen oplossing.
ik heb het overal in gezocht, zoeken geluk, succes
Vervolgens dacht ik dat een relatie het ultieme geluk was. Want ik was lang alleen en had het idee dat een partner dit gevoel weg zou kunnen nemen. Ook dat bleek niet te kloppen.
Mijn volgende zoektocht was op het spirituele pad, op zoek naar mezelf. Want als ik mezelf zou kunnen vinden dat is toch het ultieme geluk. Dus heb ik vele cursussen gedaan op het gebied van persoonlijke ontwikkeling en spiritualiteit. Dit heeft me veel gebracht, maar ik bleef verder zoeken.
Zakelijk succes dan maar, want ik zag om me heen vele succesvolle mensen die heel gelukkig leken. Ik werd getriggerd door de marketing leuzen en verkooppraatjes. Als zij het konden dan kon ik het ook en als ik dan hun cursus zou volgen, dan zou ik ook succesvol worden. Dus hier mijn aandacht op gericht, maar heb me nooit succesvol gevoeld.

Stoppen met zoeken dan maar?

Nee, ik ben een zoekend mens en dat mag! Al mijn cursussen, relaties en andere zaken hebben me gebracht tot wie ik nu ben. Mijn grootste les is dat ik niet hoef te zoeken in de buitenwereld, maar in mezelf. De buitenwereld zal mij nooit gelukkig kunnen maken, ik ben de enige die dit kan. Ik probeer niet te streven naar geluk, maar het leven te ervaren met alle ups en downs. Kijken naar wat er gebeurd, zonder dat ik er zelf in meegesleept wordt.

In de spiegel kijkenkijken in de spiegel zoeken naar jezelf, passie, geluk, succes

Het afgelopen jaar ben ik vooral in mezelf gaan zoeken. Dit heeft me veel gebracht en ik vind het ook spannend. Ik laat mezelf steeds meer zien, dat valt niet mee. Ik heb geleerd om mezelf vooral als positief en ‘niks aan de hand’ te laten zien. Maar ik wil echt zijn, authentiek en hier horen ook mijn mindere of lastige kanten bij.

Mijn VIBE volgen

In mijn zoektocht heb ik altijd heel sterk gevoeld dat ik mijn eigen weg dien te gaan! Mijn eigen VIBE te volgen. Dat is ook wat ik altijd ben blijven doen, hoeveel weerstand ik ook ervaarde. Ik wist dat ik een vernieuwer ben, dat ik voorop wil lopen, dingen uit wil proberen en anders wil doen. Dat valt niet altijd mee, maar dat is de weg die klopt en waar ik blij van word. Hier wil ik ook anderen mee inspireren.
Heb jij jouw VIBE gevonden en volg jij jouw VIBE?
Op 12 oktober vind het eerste VIBE festival plaats! Een plek voor ondernemende vrouwen om hun VIBE te vinden, te volgen en in ACTIE te komen.
Blijf op de hoogte via de Facebook groep en deel hier wat jij tijdens dit festival zou willen leren!