Een paar weken geleden schrijf ik dit tijdens de Vibe co-werkdag:

Ik doe veel meer dan thuis

Verbazingwekkend dat ik tijdens de co-werk dag meer gestructureerd aan mijn taken kan werken, dan dat ik thuis doe. Ik houd me aan mijn planning en het voelt veel bevredigender om het ook af te krijgen. Terwijl er ook tijd over blijft voor een gesprek, hulp, lunch en gezelligheid.

Mezelf uitdagen om met spannende taken aan de slag te gaan

Later bedacht ik me dat als ik die taken op de Vibe co-werk altijd af maak, dan is het goed om mezelf uit te dagen om die taken te gaan doen waarvan ik weet dat ze belangrijk zijn, maar die ik steeds uitstel. Omdat ik het spannend vind. Ik weet dat als ik met deze taken aan de slag ga, dat mijn business gaat groeien en toch laat ik me vaak verleiden tot allerlei minder belangrijke taken.

Niet weten hoe en geen tijd

Vervolgens bedacht ik dat ik vast niet de enige bent die deze taken voor zich uitschuift. Ik hoor het ook tijdens de co-werkdagen. Ondernemers die taken niet doen omdat ze niet weten hoe, omdat ze het ook spannend vinden om omdat ze er de tijd niet voor hebben/maken. Een probleem van veel ondernemers, dat ze druk zijn met de dagelijkse taken, maar niet toe komen aan taken die belangrijk zijn voor hun business.

Hulp en stok achter de deur

Dit kan dus de absolute meerwaarde zijn van de Vibe co-werkdag. Die stok achter de deur, maar ook de hulp als iemand niet weet hoe om toch met deze taken aan de slag te gaan. Want als je van te voren afspreekt dat je iets gaat doen, dan ga je ook echt aan de slag. Dan is het veel lastiger om te zeggen ‘ik doe het morgen wel’. De kracht van de groep en commitment werkt.

Kom je het een keertje uitproberen!

Ik ben zelf super enthousiast en vind het tegelijkertijd heel spannend…