Ik heb net het Vibe festival geannuleerd en dat voelt als een mislukking. Mijn hoofd zegt direct dat het wel meevalt en probeert allerlei redenen om te sommen waarom het niet is gelukt. Maar gevoelsmatig voelt het als falen.

 

Ik dacht dat ik wist hoe met moest

Een prachtig programma, een geweldige locatie, de vibe inspiratie community die steeds maar groeide. Dus een festival organiseren moest niet moeilijk zijn. Ik heb de afgelopen jaren 5 festivals georganiseerd waar tussen de 70 en 200 deelnemers waren. Dus ik weet hoe het werkt…dacht ik…

 

Nog meer mijn best doen

Maar het stroomde niet, de kaartverkoop liep stroef. Facebook adverteren ingezet, maar ook hier kwam niet veel uit. Terwijl mijn challenge Dare to shine online super goed liep, bijna 100 aanmeldingen.

Ik schoot in de controle, ik wilde te graag dat mensen zouden komen. Dus ging nog meer mijn best doen en nog vaker dingen delen. Dat werkt averechts hoorde ik van verschillende kanten. Maar ja, niks doen terwijl het nog twee weken is, kon ik ook niet.

Het ergste wat er kan gebeuren

Het ergste wat er kon gebeuren is dat ik het evenement af moest zeggen, kaartjes terug moet betalen en locatie afzeggen. Dan is er veel tijd en geld verloren gegaan, maar dat is niet onoverkomelijk.

Ook de mindere kant laten zien

Het is zo fijn om dingen te organiseren, mensen enthousiast te zien, te inspireren en dit weer te delen. En nu schrijf ik deze blog, dit voelt als mislukking. Dit delen vind ik lastig, maar dit is wel wat er is. Ik wil echt zijn, mezelf laten zien met alles wat er is. Dus ook met deze kant, die voelt als mindere kant. Maar ergens weet ik dat dit juist een hele sterke kant is… Dus ga ik toch op de knop publiceren drukken…