OligoScanOp mijn blog ‘ik ben zo moe‘ kwam ook een reactie van De Groene Vrouw, oftewel Nienke Tode-Gottenbos, zij adviseerde een OligoScan. Dat triggerde me, dus ik ging op zoek naar informatie. Zo kwam ik terecht bij Derek Brouwer van Mindermoe. Ik mailde hem en kon vrijdag terecht voor een afspraak.

Wat is De OligoScan?

De OligoScan meet de beschikbaarheid van mineralen en spoorelementen op cel niveau. Daarnaast bepaalt deze scan de mate van belasting door giftige metalen. De concentratie mineralen, spoorelementen en giftige metalen geven veel informatie over de gezondheid. In onderstaande video legt Derek uit wat een OligoScan is.

 

De afspraak

Om 10.00u wachtte Derek mij op in zijn praktijk in Utrecht. Derek vond het prima dat ik de afspraak op zou nemen voor mijn blog. Bekijk hieronder dus de complicatie van mijn consult.

oligoscan apparaat

Wat vond ik ervan?

Derek is een deskundige, leuke vent die weet waar hij het over heeft. Ik voelde me gelijk op mijn gemak. De scan geeft inzicht en ik ga aan de slag met de adviezen die ik heb gekregen. Ik zal hier ook regelmatig een update over geven.

Een nadeel van de OligoScan is naar mijn idee dat Meten is Weten niet altijd fijn is. Bij mij was zink bijvoorbeeld veel te hoog. Ik merk dat juist zo’n score mij triggert en hierdoor ga ik me zorgen maken. Waarom is dit? Is dit kwalijk? Ben ik ziek? Enzovoort. Al die andere, betere, scores vallen dan in het niet. Ik zou me er bijna minder goed door gaan voelen.

Meer over Derek en de OligoScan.