In Februari scheef ik een blog Ik ben zo moe. Ik heb verschillende oplossingen uitgeprobeerd:

Oplossing Magnesium
Oplossing OligoScan
oplossing Acupuncturist

Ik merk dat ik wel wat meer energie heb, maar het is moeilijk te bepalen welke oplossing hieraan heeft bijgedragen. Waar ik nu nog het meeste last van heb is ‘s ochtends opstaan. Ik word vaak moe vaker en heb moeite op eruit te gaan. Ik heb mezelf inmiddels aardig aangeleerd om 1x te snoozen, dan te mediteren en dan op te staan. Maar het blijft moeite kosten.

Beter slapen door helderheid beeldscherm aan te passen

Dit hoorde ik iemand vertellen in een interview en ik ben op onderzoek uit gegaan.

Lighting Research Center onderzochten de effecten van de backlights van bijvoorbeeld laptops en tablets op de aanmaak van het hormoon melatonine in het menselijk lichaam. “De studie toont aan dat twee uur blootstelling aan een lichtgevend scherm de melatonineaanmaak met ongeveer 22 procent kan doen afnemen”.

Het hormoon melatonine zorgt er voor dat we in slaap kunnen vallen. Als dit hormoon dus afneemt in het lichaam is het moeilijker in slaap te komen en het zorgt ervoor dat je ook minder diep slaapt.

Het is de kleurtemperatuur die invloed heeft op je nachtrust en niet het licht zelf. Door de kleuren van je beeldscherm aan te passen naar meer rode tinten, zorg je voor minder effect op je slaap.

 

Apps op de helderheid van je beeldscherm aan te passenflux-helderheid-scherm-aanpassen

Een simpele oplossing die ik graag uitprobeer, er zijn apps die dit voor je kunnen regelen. Stel je locatie in, zodat de app weet wanneer de zon opkomt en ondergaat.

Voor je computer is dit F.lux. Als app gebruik ik Twillight (voor android en apple).

 

 

Mijn ervaring tot nu met het aanpassen van de helderheid van mijn beeldscherm

Het is even wennen aan de kleur en zet de app even uit als je met grafische zaken aan de slag gaat. Ik ontdekte dat mijn rabo scanner het niet deed met de aangepaste kleuren van F.lux.

 

Ik lees ook graag jouw ervaring!