Na de Oligoscan bij Derek was ik begonnen met magnesium smeren, maar verder was ik nog niet aan de slag gegaan met de aangedragen oplossingen. Ik merkte dat ik behoefte had aan een soort second opion.

Combinatie Chinese en reguliere geneeskunde

Ik ben zo moe – oplossing Acupuncturist

 

Via iemand van mijn opleiding kreeg ik het advies op eens langs mevrouw Zhou te gaan, acupuncturist in De Bilt. Zij was zelf van heftige migraine afgekomen bij deze vrouw en ze had ook goede verhalen van anderen gehoord. Het proberen waard dus.

Mevrouw Zhou combineert Chinese en reguliere geneeskunde.

 

Onrustige energie van lever en nieren

 

Bij de eerste afspraak voelt ze aan mijn polsen en vertelt over dat het onrustig voelt, vooral de energie van mijn lever en nieren.

Na de intake, bekijkt ze mijn tong en zegt direct ‘uitgedroogd’.

Ze heeft gevoeld dat mijn nieren en mijn lever minder energie hebben, mijn energie Ze wil beginnen met een reiniging van de nieren, want dit kan al heel veel oplossen, qua energie en uitdroging.

 

Onvoldoende diepe slaap

 

Ze zegt ook dat ik onvoldoende diep slaap. Ik vind zelf dat ik goed slaapt, maar ergens denk ik dat ze gelijk heeft, omdat ik altijd moe wakker wordt. Dit zou ook verholpen kunnen worden met acupunctuur.

Inmiddels heb ik een appje (sleep cycle) waar ik mijn slaap op bij houd, tot mijn verbazing zie ik dat ik inderdaad bijna niet in de diepe slaap terecht komt.

 

Bloedprikken

 

Tevens moet ik opnieuw bloedprikken, omdat de reguliere geneeskunde vaak niet prikt op ijzer en nog een paar dingen (die ik niet meer weet). De eerste twee keer heb ik pillen, soort kleine konijnendrolletjes, gekregen om mijn nieren te reinigen.

 

Na 6 behandelingen

 

Inmiddels heb ik 5 acupunctuur behandelingen gehad, waarin ze vooral bezig is geweest met stress en slaappunten en darmen. Vooral mijn stoelgang is verbeterd en ik heb het idee dat ik wel wat meer energie heb. Ik sta nog steeds moe op, maar door de dag heen gaat het beter. Ze gaf aan dat het tijd kost om te herstellen. Dus afwachten hoe het verder gaat.

 

Deel ook jouw ervaringen met acupunctuur!