In het VIBE interview met Robbie de Jong had ik beloofd mee te doen met zijn workshop en wederom in een IJSBAD gaan…Op zaterdagochtend 15 april, had ik spijt dat ik toegezegd had.

Maar de dag begon goed met een parkeerplaats alleen voor dames.

Het ochtend programma was vooral theorie, super fijn om te horen dat het een methode is die wetenschappelijk is bewezen en echt iets kan verbeteren in je gezondheid.

 

De methode bestaat uit drie componenten:

  • Ademhalingsoefening
  • Trainen van mindset/concentratie
  • Graduele gewenning aan kou

Waarom is kou goed?

  • Bloedvaten gaan sneller open en dicht, waardoor het bloed makkelijker door de vaten stroomt en het hart minder hard hoeft te werken.
  • De stofwisseling verandert. Je verbrand meer en makkelijker vet, waardoor je het de rest van de dag warmer hebt.
  • Het immuunsysteem gaat harder weken, waardoor je weerstand beter wordt.

Ik heb genoeg verhalen gelezen en gehoord dat ik inmiddels overtuigd ben dat kou gezond  en soms ook genezend is. Vandaar dat ik al 2 jaar koud af douche. Maar makkelijk vind ik het niet.

In de workshop zijn we ook aan de slag gegaan met de ademhalingsoefeningen, deze deed ik eigenlijk niet en ik zie nu dat dit er misschien wel voor heeft gezorgd dat ik nog steeds niet goed tegen kou kan. Tijd om thuis verder te gaan oefenen.

Na de lunch een korte meditatie, ademhalingsoefening en toen moesten we er echt aan geloven, het IJSBAD. Zie hieronder hoe het mij verging.

 

 

Het was wederom een mooie ervaring. Zodra ik er in stap, wil ik er weer uit en snap ik niet waarom ik dit doe. Maar het toch doen voelt als een overwinning. Ik ben nog een tweede keer in het bad gegaan, toen ervoer ik dat ik meer kan dan ik denk. Het heeft alles te maken met de juiste mindset.

Dank je wel Robbie, voor de super inspirerende workshop!

Vibe met Robbie de Jong BodywICE inspiratie, passie iceman, kou
Op zaterdag 13 mei is er een weer workshop door Robbie in Geldrop.

In de vier a vijf uur durende workshop word je meegenomen op een ijskoude, maar hartverwarmende reis. Ik neem je mee op reis naar binnen, diep het lichaam in, waar een schat aan wijsheid, intuïtie en kracht verborgen ligt. Je leert hoe je met een eenvoudige ademhalingsoefening je gezondheid kan optimaliseren en hoe je een ijzersterke mindset kunt ontwikkelen.
We resetten het lichaam en de geest, die samen weer optimaal kunnen gaan functioneren.

Meld je aan en laat me weten hoe je het hebt ervaren.

 

Meer over Robbie de Jong

Website Bodywice

Bodywice op Facebook