In de serie Mijn wegRijke-pa-Arme-pa

Afgelopen oktober was ik op het National Achievers Congres, hier sprak Robert Kyosaki. Ik heb zijn boek Arm Pa, Rijke Pa gelezen en hier erg van genoten.

Dus me opgegeven voor het seminar. Ondertussen ben ik veel aan het lezen en luisteren over non-dualiteit. Hierin wordt gezegd dat we zelf geen invloed hebben, we zijn allemaal één en alles gebeurd, zonder dat wij hier controle over hebben.

Verwarring

En toen zat ik opeens op een seminar waar de sprekers ons motiveerden en overtuigden dat we WEL invloed hebben, dat we moeten gaan voor ons succes en vooral voor meer GELD.

Ik was in verwarring…want wat geloof IK.

Hard werken voor je geld

Ik ben opgevoed met dat je hard moet werken voor je geld. Ik dacht ook altijd dat ik invloed had, want IK maak toch keuzes. Maar is dat zo? De dingen gaan altijd  anders dan ik had gedacht, gehoopt of gepland… In hoeverre heb ik dus invloed?

Op het seminar kwam ik mensen tegen die ik ook van andere (marketings) seminars ken… Tja, we zijn nog steeds aan het zoeken… en het klopt ‘ik ook…’ Maar na al die cursussen ween we nu toch wel hoe het werkt, waarom zijn wij dan nog geen miljonair…?

Belangrijke les!

Het congres heeft me iets heel belangrijks geleerd. Heel veel mensen, inclusief mezelf, zijn op zoek naar meer, anders en beter. Of dit nu is op het gebied van geld of op het gebied van gewicht. We denken dat als we meer geld hebben of slanker zijn dat het leven veel beter en makkelijker is. Uiteindelijk blijkt dit dus helemaal niet zo te werken.

Tijd voor mezelf om uit deze race te stappen en te gaan ervaren en voelen wat mij echt vervuld… Wordt vervolgd…

Deze blog schreef ik in oktober 2013, mijn video ‘Op zoek (zie hieronder)’ refereert hier ook naar. De komende tijd ga ik je meenemen op mijn zoektocht, of misschien wel om te leren niet langer te zoeken.