De laatste tijd vraag ik me steeds vaker af waarom ik mijn telefoon zo vaak moet gebruiken. Er is eigenlijk altijd wel afleiding. Ik start de dag met mediteren, maar de rest van de dag zijn er eigenlijk geen momenten van stilte en rust.

Nederlanders besteden dagelijks 3 uur en 25 minuten aan media. Bron: ‘Media:Tijd’

De tijd is erHoeveel tijd heb jij, verslaafd mobiel

Hoe vaak roepen mensen ‘ik heb geen tijd’? Er is tijd, maar de vraag is ‘waar besteed jij je tijd aan?’. Ik zou wel eens willen oefenen met wat minder mijn telefoon gebruiken. Ik ga eigenlijk nooit de deur uit zonder telefoon. De televisie heb ik al vaker uit, ik heb alleen Nederland 1, 2 en 3 en dat scheelt een hoop zappen en onzin kijken. Ik lees en kijk geen nieuws. Dus ik heb tijd genoeg…en toch…

Hoe ga jij tijd creëren?

Kijk eens waar jij tijd aan besteed, bekijk de afgelopen week en vraag je af hoe jij je tijd hebt ingedeeld. Is dit waar jij blij van wordt, waar zou je iets in kunnen veranderen. En plan dan de komende week. Gooi niet alles om, de beste veranderen zijn te realiseren door kleine stappen te maken.

Dus leg die telefoon tijdens het eten weg en praat ik echt met je partner, kind of vriend.

Tijd voor je droom of om te dromen

Wat ben jij al heel lang van plan? Een boek schrijven, een vakantie plannen, iets leuks doen met een dierbare, een cursus. Tijd voor actie, pak je agenda en doe wat je al zolang wilt doen. Weet je niet goed wat je droom is, maak dan gewoon tijd om te dromen… Dat is ook wat ik vaker ga doen.

 

Het begint bij bewustwording, er zijn hele leuke apps om inzicht te krijgen in hoe vaak jij je telefoon gebruikt. Lees mijn blog: Ben jij verslaafd aan je telefoon?