Je kunt een geweldig product of dienst hebben, maar als je niet gevonden wordt dan krijg je ook geen klanten.

Dus vraag je eens af:

  • Hoe goed word jij gevonden?
  • Weten klanten jou te vinden online?
  • Hoe scoor je in Google?

 

Waarom is zichtbaarheid belangrijk?

Als mensen een probleem hebben, is één van de eerste stappen ‘zoeken op Google?’ Dus als jij een probleem oplost, is het belangrijk dat potentiële klanten jou kunnen vinden.

 

Online zichtbaarheid verbeteren

Voordat je aan de slag gaat om je online zichtbaarheid te verbeteren is het zaak om eerst de basis op orde te hebben. Je kunt aan de slag gaan met bloggen, vloggen, nieuwsbrief, social media en ga zo maar door. Maar als je website en profielen niet op orde zijn, dan haken bezoekers snel af. Ga aan de slag met de onderstaande stappen en ervaar hoe je klanten jou als vanzelf vinden.

 

Drie stappen naar meer zichtbaarheid

 

Stap 1: Jouw website

Zorg dat je website op orde is. Is het binnen 3 seconden duidelijk waar jouw website over gaat.Veel website zien er prachtig uit, maar het is volstrekt onduidelijk waar het over gaat. Welke zin (pay off) staat er groot op je website? Is dat ‘welkom’? Want dat zegt natuurlijk helemaal niks. Zorg dat die ene zien precies zegt wat jij doet.

Heb je nagedacht over wat de bezoekers van jouw website moeten doen? Hoe minder keuzes bezoekers hoeven te maken, hoe beter het is. Ze moeten makkelijk en snel naar de juiste pagina kunnen navigeren en simpel contact met je kunnen opnemen.

Tenslotte, heb je een onweerstaanbaar aanbod voor je bezoekers? Je wilt dat bezoekers bij je terug komen, zorg dus dat je het email adres van deze bezoeker krijgt. Dit doe je door iets geweldigs weg te geven. Dat kan een e-book zijn, een gratis cursus of kennismakingsgesprek.

 

Stap 2: Profielen op orde

Bekijk welke (social media) profielen je hebt. Maak een heldere, duidelijk omschrijving die precies duidelijk maakt wie je bent en wat je doet. Zorg voor een professionele foto en zorg voor een goede werkende link naar je website.Vervolgens ga je op al je profielen deze tekst zetten en gebruik dezelfde foto, dat geeft herkenning. Ook als je sommige social media platformen niet vaak gebruikt, zorg dan wel dat je profiel op orde is en plaats af en toe iets. Als een bezoekers zit dat je het afgelopen jaar niks hebt geplaatst, zal hij/zij niet zo snel doorklikken naar je website.

 

Stap 3: Vergroot je online zichtbaarheidHoe zichtbaar is jouw bedrijf

Nu de basis op orde is kun je aan de slag om meer zichtbaar te worden. Hieronder de belangrijkste tips om direct mee aan de slag te gaan en zichtbaarder te worden.

Kies op welke social media platformen je je gaat richten, de belangrijkste vraag hierbij is ‘waar zit jouw doelgroep?’ Kies 2 of 3 verschillende platformen en zorg dat je hier vaak aanwezig bent.

Ga bloggen of vloggen. Maak artikelen van de zinnen die jouw doelgroep in Google typen. Wat zijn de problemen van je doelgroep, waar lopen ze tegen aan, welke vragen hebben ze.

Verstuur nieuwsbrieven. Niet teveel en niet te vaak en vooral met VEEL waarde! Gebruik ook een autoresponder om in contact te blijven met de doelgroep.

Geef webinars. Hiermee laat je jezelf zien, wordt je beter gevonden en je kunt jezelf als expert neerzetten.

 

Wil je hulp om meer zichtbaar te worden?

In de Vibe club gaan we samen in ACTIE! Niet alleen kennis, maar vooral aan de slag, een stok achter de deur en een inspirerend netwerk.