Wil jij doen wat je echt leuk vindt? Maar weet je eigenlijk helemaal niet wat dat is? Iedereen heeft het maar over je passie volgen, nu echt doen wat je wilt. Maar wat als je heel veel leuk vindt en niet weet wat je passie is? Dan is het tijd om op onderzoek uit te gaan.

Wat verandert er als jij je passie hebt gevonden?

Dit is de eerste vraag, want veel mensen hebben het gevoel dat als ze eenmaal hun passie hebben gevonden er veel gaat veranderen. Dan zullen we gelukkig en tevreden zijn, altijd dingen doen die ze leuk vinden enzovoort. We hangen vaak veel dingen aan zaken buiten onszelf. Als ik rijk ben…als ik slank ben…als ik mijn passie weet…als ik een relatie heb… dan ben ik echt gelukkig. Maar de realiteit blijkt altijd anders te zijn. Dus vraag je eens af:

 

Wat denk jij te vinden als jij je passie hebt gevonden? 

Lijstje geven inzicht

Nu je weet dat je passie je niet opeens 100% gelukkig maakt, is het tijd om verder te kijken. Heel simpel met de onderstaand vragen. We beginnen met wat je allemaal NIET leuk vindt, dat is vaak makkelijker te benoemen dan andersom. Deze vragen hebben te maken met je passie, dus als jij op zakelijk gebied op zoek bent wat je wilt gaan doen, beantwoord de vragen dan ook op deze manier. Schrijf de antwoorden op deze vragen op.

 1. Waar word jij niet blij van?
 2. Waar houd je niet van?
 3. Wat maakt je ongelukkig?
 4. Wat vind je niet belangrijk?
 5. Wat vind jij niet leuk?
 6. Wat kan jij niet goed?
 7. Wat zou je echt niet willen doen?
 8. Wat zou je niet leuk vinden als anderen over je zeggen?
 9. Waar schaam jij je voor?
 10. Waar heb je spijt van?

 

En nu de positieve punten

Hoe vond je het om het negatieve op te schrijven, was het makkelijk om vond je het lastig? We gaan nu naar de positieve lijst. Schrijf direct de antwoorden op. Denk niet teveel na, schrijf gewoon op wat er in je op komt.

 1. Waar word jij blij van?
 2. Waar houd je van?
 3. Wat maakt je gelukkig?
 4. Wat vind je belangrijk?
 5. Wat vind jij leuk?
 6. Wat kan jij goed?
 7. Wat zou je altijd willen doen?
 8. Wat zou je leuk vinden als anderen over je zeggen?
 9. Waar ben je trots op?
 10. Wat hoop je nog te doen of te bereiken?

 

Wat valt je op?

Kijk eens naar wat je hebt opgeschreven, wat valt je op. Doe je veel dingen die je eigenlijk niet leuk vindt? Of is er balans in wat je leuk doet en wat je leuk vindt? Waarom doe je niet vaker dingen die je leuk vindt? Wat heb je nodig om meer leuke dingen te gaan doen. Wat moet er gebeuren?

Pak je pen en papier er weer bij en ga schrijven. Wat zou je willen? Wat zijn je dromen? Je mag groot denken, maar de kunst is om met kleine stappen steeds meer dingen te gaan doen die je leuk vindt. We denken vaak dat ons passie groot en meeslepend is, dat je hele leven in het teken van je passie moet staan. Maar volgens mij gaat het vooral om genieten van jouw weg!

Dus denk niet te groot, bekijk hoe jij deze week al iets meer kan gaan doen wat je leuk vindt.

 

Hulp nodig?

Vind je het lastig om te ontdekken wat jouw passie is? Hoe je meer kunt gaan doen wat je leuk vind, in actie kunt komen en zichtbaar wordt. Meld je aan bij de Facebook Vibe Inspiratie Community. Speciaal voor ondernemende vrouwen.

Binnenkort start de VIBE-club – samen aan de slag met zichtbaarheid en actie.