Wat is jouw verlangen? Een simpele vraag, maar voor mij lastig om een antwoord te geven. Als ik aan verlangen denk, dan voelt het al iets grootst, iets waar ik blij van word. Een soort droom, een richtingaanwijzer.

Plezier of verlangen

Het afgelopen jaar ben ik veel bezig geweest met mijn verlangen, mijn dromen, mijn doelen. Er zijn veel dingen die ik leuk vind, maar dat zijn niet gelijk verlangens. Soms zijn er dingen die ik tijdelijk doe, waar ik een tijdje plezier aan beleef en vervolgens weer los laat. Verlangens gaan voor mij over iets diepers.

Mijn eigen pad gaan tegen alle weerstand in

Verlangens gaan voor mij over iets wat altijd al aanwezig is, wat mijn levensopdracht of pHoe vind ik mijn verlangen, dromen, wensen, doelenad is. Ik ben altijd iemand geweest die mijn eigen pad is gegaan, los van wat anderen van mijn verwachten. Ik wist wat ik wilde en ging daarvoor, soms tegen veel weerstand in. En ook het pad waar ik nu op wandel, is er één met veel weerstand. Ik had mezelf een inspiratiejaar gegeven en dit jaar is voorbij. Nog steeds ben ik aan het onderzoeken wat ik wil. Dat kan toch niet, ik moet het nu toch weten en ik moet zeker wat gaan DOEN. Maar ik voel dat dit allemaal bij mijn weg hoort, juist niet dingen gaan doen ‘omdat het hoort’. Maar blijven voelen wat bij mij past.

Voelen wat klopt

Als ik dichtbij mezelf blijf, blijf voelen wat bij mij klopt, gebeuren er prachtige dingen. De komen de dingen op mijn pad, de juiste coach, een bijzondere samenwerking, vrienden die mij liefdevol een spiegel voorhouden en met me mee willen denken en doen.

En nu ik zit schrijf, vraag ik me af hoe ik meer op mijn pad kan blijven. Synchroniciteit ervaren, ervaren dat alles klopt. Want nog heel vaak gaat de dag voorbij, zonder dat ik bewust ben of dingen kloppen. Dan race ik door mijn todo lijstjes en zit ik weer in de modus van hard werken en bereiken.

Moeiteloos werken en leven

Moeiteloos is voor mij een mooi woord, ik ben er van overtuigd dat als dingen kloppen dan ze dan moeiteloos gaan. Je hoeft niet tegen de stroom in te zwemmen. Voel waar het leven je brengt, ga mee met wat het leven van jou wilt. Ik zit nog regelmatig in het WILLEN, terwijl het leven misschien wel iets anders voor mij heeft bedacht.

Nieuwe patronen aanleren

Voor mij blijft het oefenen, het helpt als ik de dag bewust begin met meditatie en schrijven. En ook tijdens de dag momenten in plan om te ervaren hoe het met me is en waar ik behoefte aan heb. Ik zie nu beter hoe ik mezelf saboteer, toch weer terug schiet in oud gedrag. Dan weet ik het niet of kan ik het niet of is het te moeilijk. Als ik in deze modus zit, dan is alles ook lastig en moeilijk. Terwijl als ik de tijd neem om te voelen wat echt klopt, dan gaat het als vanzelf.

Zo ook deze tekst… ik begin te schrijven en er ontstaat iets… Spannend om te delen, maar ook dit hoort bij mijn pad!