Het opnemen van Skype gesprekken is mogelijk en handig als je een gesprek later wilt terugluisteren of wilt delen. Bijvoorbeeld podcast opnemen.

Skype geeft zelf een aantal opties met welke programma’s dit kan, klik hier voor de lijst met mogelijkheden.

Callnote

Ik heb gekozen voor Callnote, een programma dat niet alleen Skype kan opnemen, maar onder andere ook Facebook, Viber en Google Hangouts.  Het is ook mogelijk om Online Meetings and Web Conferences (GoToMeeting and Webex) als deelnemer op te nemen.

Automatisch opnemen

Callnote kan elk gesprek automatisch opnemen, maar het is ook mogelijk om handmatig een gesprek op te nemen. Opnames worden opgeslagen op jouw computer. Je kunt ervoor kiezen om opnames automatisch op te slaan in Dropbox, Evernote, Google Drive of One Drive. Geluidsopnames worden opgeslagen in MP3.

Amolto

Omdat Callnote niet meer wilde opnemen, ben ik overgestapt naar Amolto (alleen windows). Dit werkt prima, wat bij Callnote wel een voordeel was is dat je drie bestanden kreeg. Een opname met beide stemmen en ook twee opnames met de stemmen apart opgenomen. Super handig als er bij iemand iets mis gaat (een storing, een achtergrondgeluid).

 

Delen op Social Media

Opnames kun je delen via Facebook en Youtube. Je dient dan eerst het programma te linken aan jouw social media profielen.

Wat is jouw ervaring met gesprekken opnemen via Skype?