Vrouwen zijn over hun hele leven gemeten 31 jaar op dieet, mannen gemiddeld 28 jaar. Tot deze conclusie komen Engelse onderzoekers. Vrouwen met gewichtsproblemen zijn gemiddeld zes maanden per jaar mee aan het worstelen met hun gewicht. Het uiteindelijke resultaat is vaak niet het gewenste ideale figuur.Schommelen van gewicht, dieet, afvallen

Deelnemers van Nooitmeeropdieet geven massaal aan dat ze vele kilo’s zijn kwijtgeraakt, maar er evenzoveel weer bij zijn gekomen. De kilo’s er weer bij zien komen is ontzettend frustrerend en confronterend.
Hoe meer pogingen vrouwen hebben gedaan, hoe minder het vertrouwen dat het gaat lukken. Toch klampen ze zich hopeloos vast aan nieuwe dieetmethodes, pillen of programma’s, in de hoop dat dit de oplossing voor hun gewichtsprobleem gaat zijn.

Geen wondermiddel tegen overgewicht

Helaas een wondermiddel is nog niet gevonden en zal er ook nooit komen. Ook al wordt er een pil ontwikkeld die de honger tegenhoudt, veel mensen eten zonder honger, om andere redenen. Eten heeft vele functies en het is vooral belangrijk om op geestelijk niveau te veranderen. Eten niet langer gebruiken als troost, gewoonte of gezelligheid. Maar eten gebruiken om te voeden. Een werkelijke oplossing moet gezocht worden in een totaalaanpak met aandacht voor voeding, bewegen en psyche.

Een dieet zorgt er in de meeste gevallen voor dat het gewicht blijft schommelen. Dit jojoën in gewicht is schadelijker voor de gezondheid dan wat kilo’s teveel, maar wel een gezond en normaal eet- en beweegpatroon.

Een deelneemster van Nooitmeeropdieet.nl verwoordde het erg goed:
“Het is tijd om te stoppen met diëten en te beginnen met het omarmen van je lijf en het leven!”

Meer informatie:
www.nooitmeeropdieet.nl