In de mani-feest-tatie week zijn we aan het oefenen en experimenteren met de wet van aantrekkingskracht. Een essentieel onderdeel is dat je de juiste intentie uitzendt. En het lastige hiervan is dat alle gedachten iets uitzenden, dus ook de gedachten die negatief zijn. De kunst is om jouw gedachten positiever te maken en er zijn vier meestvoorkomende redenen waarom dit lastig is.

Je vaste patroon

Mensen hebben de neiging om in vaste patronen te vervallen en zeker ook in bepaalde gedachten. Je hebt 60.000 gedachten per dag. Wetenschappers zeggen dat 98 procent van onze 60.000 gedachten herhalingen van die van de dag ervoor zijn. We worstelen met gedachten of we het wel goed doen, of we er goed genoeg uit zien, of we maken ons zorgen of de toekomst of het verleden. Tijd om ons te richten op zaken waar we echt blij van worden. Wat kan ik doen om het leven een beetje mooier te maken, of wat kan ik doen om zelf gelukkiger te zijn.

Reclames maken ons ontevreden

De hele dag horen we dat we bepaalde producten of diensten nodig hebben om gelukkiger, rijker, succesvoller, gezonder te worden. De reclamewereld laat ons zien dat we ontevreden moeten zijn me wat we hebben of wie we zijn.

De hoofden van anderen

Behalve last hebben van je eigen hoofd, kun je ook last hebben van het hoofd van een ander. Familie, vrienden, collega’s, maar ook gedachte vanuit jouw of een ander geloof of cultuur. Je krijgt voortdurend gedachten binnen. Hoe minder je aantrekt van deze drukke gedachten, hoe meer je bij jezelf blijft en kan aantrekken wat jij wilt. Meditatie helpt om je af te sluiten van deze stoorzenders.

Je eigen hoofd

Er zijn van die gedachten die je steeds weer lastig vallen. Die gedachten die op de achtergrond steeds weer opspelen.

Herken je deze?

  • Ik ben niet goed genoeg.
  • Er is iets mis met mij.
  • Ik heb geen enkel talent.
  • Ik verdien het niet.
  • Ik kan het niet.
  • Het is te moeilijk.
  • Ik durf het niet
Deze gedachten zijn niet waar, maar je denkt vaak dat ze wel waar zijn. Steeds als je zo’n gedachte voorbij hoort komen, zet er iets anders tegenover, iets positief, wat wel waar is.
Nieuwe patronen aanleren kost tijd, geef jezelf die tijd en oefen. Je zult zien dat er dingen gaan veranderen. Alles wat je aandacht geeft groeit, dus richt je aandacht op jou, op de prachtige persoon die je bent. En geniet!

Je bent prachtig, precies goed zoals je nu bent!