• Hoeveel zelfdiscipline heb jij?
  • Welke zaken stel je steeds uit of begin je en maak je niet af?
  • Hoe voelt het om afspraken met jezelf niet na te komen?

Doen wat je moet doen

Zelfdiscipline wordt omschreven als de eigenschap dat je in staat bent om steeds te doen wat je moet doen, ook als je er geen zin in hebt. Daar is dus kracht voor nodig. Zelfdiscipline is als spierkracht en kan dus opgebouwd worden.

Niet iedereen heeft evenveel zelfdiscipline, wil je meer zelfdiscipline zul je dit langzaam moeten opbouwen. Kies steeds 1 ding tegelijk en ga hier mee aan de slag. Ga net zo lang door totdat het in je systeem zit. Dan is het een nieuwe gewoonte en makkelijker vol te houden.

Zelfdiscipline trainen, afspraken met jezelf

Trainen van zelfdiscipline

Zelfdiscipline kan je helpen om veranderingen in je leven aan te brengen. Zelfdiscipline wordt steeds makkelijker.

Hoe meer je jezelf traint, hoe makkelijker jij je aan jouw plan houdt.

 

 

Mijn ervaring met zelfdisciplinepomodoro-techniek

Ik merk zelf dat ik vooral op werkgebied een lange to-do lijst heb, die ik dus nooit afkrijg. Tevens raak ik regelmatig afgeleid en ben ik opeens met andere dingen bezig dan gepland. De laatste weken werk ik vaak met de Pomodoro techniek. Dit houdt in 25 minuten werken aan 1 taak en dan 5 minuten pauze. Dit helpt mij enorm om gefocust te werken. Ik bied de gratis Pomodoro week aan.

Ik ben benieuwd hoeveel zelfdiscipline jij hebt en hoe jij dit vergroot?