Blog door deelneemster E-cursus Licht over Gewicht:

Zes maanden geleden kreeg last van gezondheidsproblemen. Ik voelde me regelmatig misselijk en uitgepudieetvrijt. Het was mijn lichaam die aan de bel trok, dit kon zo niet meer verder. Ik ging op een ongezonde manier met mijn lichaam om. Na al het diëten was ik er wel achter dat het probleem ”tussen mijn oren” zit en ik daar iets moest veranderen. Met hulp van de opdrachten van Licht over Gewicht ben ik er achter gekomen wat er mis ging en hoe ik dit kan veranderen.

 

Waarom ik eet en hoe ik dit nu anders doe

Ik kwam er achter dat ik emoties weg eet, eten gebruik om te ontspannen en ga eten als ik iets moet doen waar ik tegenop zie. Ik ben nu aan het leren hier anders mee om te gaan. Mijn emoties er te laten zijn en delen met anderen. Ik probeer op vaste tijden even te luisteren naar mijn lichaam en rust momenten in te bouwen. Het ligt niet in mijn aard zo met mezelf bezig te zijn, ook dit denkbeeld heb ik moeten veranderen. Het is ok om met mezelf bezig te zijn, ik neem nu te tijd om te ontspannen en ik probeer regelmatig te mediteren. Tijdens het mediteren kwam ik er achter dat ik me vaak onbewust druk maak over mijn werk, ik probeer hier nu bewust afstand van te nemen. Ik geef mezelf regelmatig een compliment en als ik een keer iets heb gegeten wat ik eigenlijk niet wilde, analyseer ik de situatie, in plaats van mezelf een schuldgevoel op te leggen. Ik eet bewust en vraag me eerst af heb ik honger en wat wil ik gaan eten, ik probeer dingen niet meer vooruit te schuiven maar aan te pakken.

Trots dat ik ben afgevallen

Ik ben heel trots dat ik nu 10 kilo kwijt ben, op naar de volgende 10. Ik heb er vertrouwen in dat het me gaat lukken en gun mezelf de tijd om mijn doel te bereiken. Ik merk dat nu ik aardiger tegen me zelf ben ik ook aardiger ben voor anderen. Ik deel alles met mijn partner en hij steunt me helemaal. We hebben een druk leven met twee kleine kinderen en allebei een drukke baan. Het valt niet mee om dan ook nog aandacht voor elkaar te hebben. Door het programma communiceren we weer meer met elkaar. Ik kan nu zonder schuldgevoel mijn partner vragen dingen van me over te nemen als het me te veel wordt. Allemaal positieve veranderingen! Jammer genoeg heb ik nog wel wat gezondheid problemen maar ik ben op een hele goede weg die me veel meer brengt dan alleen gewichtsverlies.
Eva

Wil je ook aan de slag met de e-cursus? Klik hier.