Ik werd gebeld door iemand van Radio Oost of ik straks in de uitzending wil praten over het weegschaalonderzoek van de VIVA : Helft jonge vrouwen liegt over haar gewicht.viva weegschaal de deur uit

Weegschaal als controlemiddel

De meeste vrouwen vinden het verschrikkelijk om op de weegschaal te staan. Tja, waarom doen ze het dan, vraag ik me af? De weegschaal is een soort fake-controlemiddel. Vrouwen zijn bang dat ze zonde de weegschaal alleen maar dikker gaan worden. Dus moeten ze elke dag of elke week checken hoe het ervoor staat.

Getal op de weegschaal is niet belangrijk

Maar zo’n getal op de weegschaal zegt niet zoveel, het gaat over hoe je je voelt en hoe goed je voor jezelf zorgt. Zoals Hermina en ik in de kampvuurssessie hebben besproken; ‘Slank is niet perse gezond en dik niet ongezond’.

Daarbiweegschaal de deur uitj voel je zelf heel goed aan je lijf en je kleding hoe het met je gaat, daar heb je geen weegschaal voor nodig. Ik heb regelmatig vrouwen meegemaakt die zich lekker voelden, meer waren gaan bewegen, beter in hun lijf zaten, maar zodra ze op de weegschaal stonden teleurgesteld waren, dat er niks (of niet genoeg) af was. Weg goede gevoel… Met vaak tot gevolg…meer eten.

Weegschaal de deur uit

Maar liefst 90% van de jonge vrouwen heeft een weegschaal in huis staan. En 60% van de ondervraagde vrouwen neemt zich voor om in het nieuwe jaar af te vallen. Slechts 1% doet haar weegschaal in 2015 de deur uit. 14% is er óók klaar mee, maar durft er niet mee te stoppen.

Vandaag (17 december 2014) om 12.45 was ik te  horen op Radio Oost. Luister hier terug.

Angèle bij Radio Oost over de weegschaal en gewicht

Gooi jij de weegschaal de deur uit? Reageer