In de serie GRATIS fitness in Utrecht (maar deze keer in Emmen) 

Regelmatig verblijf ik in het huisje van mijn ouders in Erm, lekker aan het werk en op zoek naar rust, ruimte en inspiratie.

Fitnesscentrum Poppingsport Emmen

Ik was nieuwsgierig of ik hier ook gratis kon fitnessen en kwam al snel bij fitnesscentra’s in Emmen die een gratis weekpas of 10 daagse pas in plaats van een dagpas aanbieden. Beide centra’s gemaild en eerlijk uitgelegd dat de kans dat ik lid zou worden niet zo groot was. Voor Easyfit was dit reden om mijn geen weekpas te geven. Maar bij Poppingsport was ik welkom om te komen kennismaken. 

Helaas hebben ze geen rittenkaart, maar moet je minimaal voor drie maanden lid worden. De kans dat ik langer dan drie maanden in Drenthe verblijf is niet zo groot. Des te vriendelijker dat ik toch mocht komen!

 

Poppingsport goede service, vriendelijke begeleiding

Ik werd verwelkomd met koffie (voor het eerst!). Leuk gesprek gehad met Robin (fitnessinstructeur) en hij liet me de sportschool zien. Ik kreeg van hem een hartslagband, zodat ik op hartslag kon trainen. Mooie service.

Het eerste wat me opviel is dat alle kleding en tassen gewoon in de kleedkamer staat. Hoe anders dan in Utrecht, waar alles veilig opgeborgd wordt in een kluisje.

De fitnessruimte is niet groot, er hangen drie tv schermen waarop programma’s met ondertitels te zien zijn, je kunt dus niet inpluggen. De apparaten zijn niet heel luxe of nieuw, maar prima te gebruiken.

 

Slim belly

Het viel me op dan veel sporters een band om hun buik hadden, dit bleek de Slim Belly te zijn.

slim belly

Ik vroeg aan Robin of dit wel echt werkte, hij vertelde  (natuurlijk) van wel, doorbloeding zorgt voor verbranding en op je buik heb je minder doorbloeding, door de slim belly wordt dit gestimuleerd.

Ik heb natuurlijk mijn twijfels, dus even op internet gezocht. Zijn veel verschillende meningen.  Slim belly wil dat je 3x per week sport met de band voor 45 minuten. En natuurlijk heeft dit dan effect. Verder las ik ook dat het onzin is dat je buikvet verbrand door verwarming op je buik. Tenslotte vraag ik me af wat het op lange termijn doet, want net als met afvallen, resultaat halen is vaak niet het moeilijkste! Maar als mensen geloven dat het werkt, vind ik het prima!

 

Goede begeleiding

Robin was de hele tijd aanwezig en maakte met iedereen een praatje, kwam regelmatig vragen hoe het ging. Ook iets wat ik in de Utrechtse sportscholen niet heb gezien. Veel mensen kennen elkaar en dat maakt de sfeer gemoedelijk.

Heerlijk afgesloten met de sauna. Er is trouwens ook een zwembad, waar je mee kan doen aan aquajoggen en dergelijke.

Mijn complimenten voor deze sportschool! Dank je wel Robin, voor de vriendelijke ontvangst en begeleiding! 

 

Vraag gratis 10 daagse pas aan bij Poppingsport