Mezelf  verliezen op mijn Facebook timeline, toch nog een spelletje ook al had ik me voorgenomen te stoppen en bij elke melding checken wie mij een berichtje stuurt.

Nooit zonder smartphone de deur uit

Ik had last van mijn smartphone gebruik, ik gebruikte mijn telefoon geen uren per dag, maar het steeds weer checken en toch te lang scrollen vond ik vervelend. Ik ga nooit de deur zonder telefoon.

Ik wilde mijn tijd aan andere dingen besteden, bewuster met mijn tijd omgaan. En ik hoorde dit ook in mijn omgeving, veel mensen zijn vergroeid met hun smartphone en willen graag minder tijd op hun telefoon doorbrengen.

 

Smartphone verslaving versus eetverslaving

Dus ik ben me gaan verdiepen in smartphone verslaving, hierin trof ik opvallend veel overeenkomsten met eetverslaving. En net zoals met eetproblemen gaat het over bewustwording. Na mijn jarenlange ervaring met het coachen van mensen met eetproblemen, leek het me boeiend om te bekijken hoe je omgaat met een smartphone verslaving.

Dus heb ik een challenge ontwikkelt om af te kicken van je smartphone. Niet opeens stoppen, maar bewust worden van je gebruik, de redenen ontdekken en vervolgens kleine stappen nemen naar minder gebruik. Doe je mee?