Sommige situaties raken me en ik weet dan niet wat te doen. Ik ga twijfelen en ga zoeken naar bevestiging, ik blijf er dan een soort in hangen. Vanmorgen was ik er opeens klaar mee. Ik vind mezelf dan zielig, vind de situatie of de ander stom en vervolgens word ik passief.

Wat levert het op?

Blijkbaar levert het me ook wat op om erin te blijven hangen. Ik hoef dan even niks, vind mezelf zielig, dus hoef niet in actie te komen.Stoppen, niet in blijven hangen

Maar hier word ik niet blij van, dus tijd om er mee te stoppen. Gelukkig had ik om 12.00u een #Vibe interview, wat me inderdaad in een goede Vibe bracht.

Focus op positief

Ik kan dus zelf kiezen om hier iets in te veranderen. Het helpt me om me te focussen op positieve en leuke dingen. Me te omringen met leuke en inspirerende mensen. Dan zakt mijn situaties naar de achtergrond en even later kan ik er veel luchtiger naar terug kijken.

Gewoon beslissen om er mee te stoppen! Hoe makkelijk kan het soms zijn…

AANVULLING:

Ik besefte me later dat het niet alleen gaat over focus op iets anders, maar misschien wel belangrijker ‘acceptatie‘. Ik zie dat dit is hoe ik op sommige situaties reageer en dat is oké. Ik hoef hier niet anders in te worden, dit is wat het is. Door dit te realiseren wordt de situatie al lichter en kan ik me makkelijker om iets anders focussen.

Hoe doe jij dat? Hoe zorg jij ervoor dat je niet in een situatie blijft hangen?

Ik lees graag je reactie.