Gezond afvallenDeelneemster E-curus Licht over Gewicht:

Ik heb iets ontdekt:

Ik ben gelukkiger op dagen dat ik gezond en normaal heb gegeten dan op ‘ongezonde’ dagen.

Als ik veel heb gesnoept lig ik vaak ‘s avonds in bed te piekeren. Dan voel ik me dik, waardeloos, moe, lusteloos enzovoort waar ik soms echt uren wakker van kan liggen. Maar als ik een dag gezond heb gegeten voel ik me krachtig, redelijk zelfverzekerd en letterlijk gelukkiger. Mijn geluksgevoel hangt dus niet zo zeer samen met mijn streefgewicht maar wel met mijn eetpatroon.

Deze ontdekking geeft me kracht omdat ik nu tegen mezelf kan zeggen als ik wil snoepen ‘door dit niet te eten voel ik me veel beter’ waardoor ik er al een stuk minder zin in heb!
Eerst dacht ik dat mezelf eten gunnen me een goed gevoel gaf maar het blijkt dus precies andersom te zijn!

Start met de e-cursus Licht over Gewicht