In de serie Mijn weg

“Ga uit de wegangele bakker en tijn touber

Een uitspraak van Tijn Touber mij raakte. Hij vertelde in een interview dat onze intuïtie eigenlijk heel goed is.

Het is alsof God (lees: intuïtie) ons probeert te bellen en we steeds in gesprek zijn.

Prachtig en zo herkenbaar. Ik ben al een aantal maanden zoekende naar mijn nieuwe weg. Veel gesprekken, coaching en workshops gedaan en hierin kwam steeds naar voren dat ik even de tijd moet nemen. Ik voel dat dit klopt, hoe moeilijk dit ook voor me is.

Meegaan met de stroom

Af en toe ga ik naar Drenthe, aan het werk en in mijn achterhoofd hoor ik steeds het stemmetje ‘nu moet je toch echt iets gaan doen!’ Toch kan ik deze stem wel weerleggen, de laatste maanden heb ik ontdekt dat het leven precies goed is zoals het is. Dus ook als ik het even niet meer weet.

Dat ik eigenlijk helemaal geen controle heb over hoe het leven gaat, al denk ik dat soms nog steeds. Meegaan met de stroom, in plaats van tegen de stroom in gaan. Dat is mijn nieuwe weg.

Hoe die stroom gaat, kan ik nog niet altijd voelen. Maar er komt steeds meer helderheid.

In stilte

Uit de weg gaan is de oplossing, dit doe ik door te mediteren. Tijdens een meditatie in Drenthe kwamen er gedachten voorbij, over wat ik zal doen met mijn kinderboek. Het voelt nog steeds dat het niet goed genoeg is om het uit te geven. Maar het is zo zonde dat het boek al heel lang bijna klaar is.

Vervolgens kwam het idee om er werkboekjes van te maken, op thema. Ik raakte enthousiast, sprak af met iemand die me gaat helpen en ging meteen aan de slag. Dit is gebruik maken van de flow. Dat lukt inderdaad alleen maar als IK uit de weg ga!

Wederom dank je wel Tijn!

 

Andere blogs over de inspiratie van Tijn Touber

Loskomen van gedachten, het kan!

Problemen bestaan alleen in de mind

Stilte Retraite In Tsjechië

Boeken van Tijn:

Spoedcursus Verlichting Tijn TouberVerlicht leven Tijn Touberstadverlichting tijn touberHet geheim van genialiteit Tijn TouberYogi power Tijn Touber