Follow your vibe; klinkt lekker, maar hoe doe ik dat? Hoe volg ik mijn eigen vibe. Ik blijf dit doen met vallen en opstaan. Het is fijn om te ervaren dat ik steeds beter naar mijn gevoel luisteren, maar soms snap ik mijn gevoel niet. Dan vind mijn hoofd het een goed idee, maar mijn gevoel twijfelt. Tja, ik heb met mezelf afgesproken dat mijn gevoel op dat moment de baas is.

Spannend of niet doen?

Maar soms is het ook gewoon spannend en is het misschien een gevoel van niet durven. Hoe ontdek ik het verschil? Wanneer is het goed om wel door te zetten, ook al twijfelt mijn gevoel en wanneer is het goed om iets niet te doen omdat het niet goed voelt. 

Wat streef ik na?

Ik heb regelmatig goede ideeën (vind ik zelf laughing), maar hoe zet ik deze plannen in de markt. Als er niet meteen (voldoende) reactie komt, moet ik dan stoppen of doorzetten? En hoe lang zet ik dan door?

Gisteren viel in een gesprek het woord effectbejag. Mooi woord, iets waar ik vaak naar streef, waarom organiseer ik iets, wanneer is het gelukt? Welk effect streef ik na? 

Het is precies goed zoals het is

Voorheen als ik iets organiseerde en er kwamen voor mij te weinig mensen, dan voelde het als mislukt, ook al was het een mooie bijeenkomst. Inmiddels gaat het beter. De opkomst bij de Vibe co-werk dag is heel wisselend, toch geniet ik enorm van de vrouwen die er zijn en wat er ontstaat. Een stemmetje in mijn hoofd blijft zeggen dat hier veel meer vrouwen behoefte aan hebben en waarom komen ze dan niet. Maar ik voel ook dat het fijn is dat het klein blijft, omdat we op deze manier veel meer voor elkaar kunnen betekenen en de diepte in kunnen.

 

Mijn eigen vibe volgen blijft een uitdaging, ik leer veel en net zoals met nooitmeeropdieet geef ik graag door wat ik leer, hoe ik het doe. Om op deze manier mensen te inspireren om ook hun vibe te volgen.

 

Hoe volg jij jouw vibe?

Leuk als je reageert.